От х:

Днес в x:

15-годишен открадна за трети път автобус

15-годишен открадна за трети път автобус в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Тйнейджърът е запознат в детайли с механиката на автобусите и мечтата му била да стане шофьор.
Вчера около 12.50 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 44-годишен бургазлия за това, че в четвъртък около 22.00 ч. е паркирал на ул. „Мария Луиза” срещу дом №9 автобус „Юнкер дювил” - с бургаска регистрация, собственост на „Слънчев бряг - Автотранспорт 2000” АД. На другия ден около 11.00 ч. шофьорът  отишъл до автобуса, но той вече не бил на мястото, където е бил паркиран. След два часа полицаите открили автобуса, паркиран в района под кръстовище „Битака” в посока с. Твърдица, срещу Пречиствателната станция. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че  извършителят на кражбата на автобуса е 15-годишният Д.Г. от Бургас, познат на бургаската полиция, предаде "Фокус".

Това не е първият случай, при който момчето отнема противозаконно автобуси. То е автор още два подобни случая. На 17 май 15-годишният тинейджър открадна автобус, шофиран от 45-годишен бургазлия, в к-с „Меден Рудник”. Колата, собственост на "Дюни" АД, била паркирана между бл. 114 и бл. 101 в к-с „Меден рудник”. След като откраднал автобуса Д.Г. го подкарал в района на централна градска част и к-с „Изгрев”, а след това го  изоставил под плувния басейн в к-с „Славейков”. Тогава от младия крадец и любител на шофирането на автобуси, бяха иззети три връзки ключове и 10 кочана с билети за градски транспорт на стойност 900 лева.
Първата му кражба на автобус пък датира от 28 април, като тогава подкарва  "Сетра 215" - с бургаска регистрация, частна собственост, паркиран в близост до „Битака” в к-с „Меден Рудник”. Маршрутът отново бил от к-с „Меден Рудник” към Централната градска част. На ул. „Булаир” обаче автобусът бил спрян за проверка от полицейски автопатрул, който установил, че зад волана е непълнолетно момче.

15-годишният тийнейджър е запознат в детайли с механиката на автобусите и мечтата му била да стане шофьор, установили полицаите. От малък той шофирал автомобила на баща – „ВАЗ”.

След втората кражба на автобус, със съгласието на родителите, момчето е изпратен за лечение в специализираното детско психиатрично отделение във Варна, където е пребивавал два пъти до момента на новата кражба. Според медиците обаче младежът няма психиатрично заболяване, а най-вероятно става дума за идея фикс.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини