От х:

Днес в x:

В Windows 7 ще има повече сигурност за децата

Новата версия на Windows Live Family Safety е много по-добре интегрирана с операционната система и предлага много по-бърз достъп и влизане в сравнение с по-старите версии на Windows Live Family Safety, твърдят от Microsoft.

Новата операционна система Windows 7, която ще се появи на световния пазар през октомври, предлага, освен всичките си новости и екстри, също и възможност за работа с обновената версия за родителски контрол и безопасност на „сърфиращите" деца в Интернет пространството. Досега опцията даваше възможност на родителите да контролират колко,кога и най-вече кои да бъдат сайтовете, които децата могат да посещават, както и наличието на предварително одобрен списък на контактите, с които децата да общуват, използвайки Windows Live Spaces, Hotmail и Messenger. Единствената необходима предпоставка е компютърът да има Интернет достъп, а родителят - административни права. 

Сега опцията за родителски контрол (Windows Parental Control) позволява на родителите да получават информация за времето, прекарано от децата им в Интернет от който и да е компютър с достъп до интернет и снабден с Windows 7. Докладите включват информация за времето, прекарано в уеб пространството, сайтовете, които са посещавани, както и игри и приложения, използвани на компютъра. С новия Windows 7 се появяват нови приложно-програмни интерфейси (APIs), които осигуряват на разработчиците на софтуер по-голям контрол върху интерфейса и конфигурациите. Функцията Windows Live Family Safety също се възползва от тях, като сега достъпът е много по-бърз и лесен от контрол панела, информират още от софтуерната компания.

„При разработването на новата версия за родителски контрол наблегнахме на бързината и по-лесния достъп, както до самото приложение така и до информацията, която родителите получават с историята на посещенията в интернет. Наясно сме, че е невъзможно за един родител да бъде неотлъчно 24 часа в денонощието до децата си, да ги контролира и следи в интернет пространството и знаем колко по-спокойни и сигурни ще се чувстват те, когато имат възможността за бърз и лесен контрол, дори и от разстояние", коментира Огнян Киряков, генерален директор на Microsoft България.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини