От х:

Днес в x:

Може ли Honor да е новия Huawei

През есента на миналата година Honor се отдели от Huawei с целта да се избегнат рестрикциите, които САЩ продължаваше да налага върху търговията на китайския гигант. 

Това действително се случи, но в седмиците и месеците след отделянето бизнесът на компанията сериозно спадна.

Сега обаче Honor успява да се завърне на позициите си от преди раздялата с Huawei и към момента е една от най-бързо растящите марки за телефони в Китай. 

През август компанията е достигнала 15% дял от пазара в родната си страна, където занапред ще трябва да догонва Vivo и Oppo, които през последната година много ефективно се възползваха от спада на Huawei не само в Китай, но и на запад. 

В рамките на месец Honor успява да отбележи ръст на продажбите в Китай с около 18%, но по-интересно ще е да видим дали компанията ще успее да пробие и в западните пазари, където Xiaomi, Oppo, Vivo и Realme бележат забележителен ръст. 

В световен план сегашният дял от пазара на смартфони на Honor възлиза на около 3.7%. 

Honor може и да е по-малка, дъщерна на Huawei компания, но разполага с ноу-хау и ресурси за развитие на нови технологии, с които малко от развиващите се марки могат да се похвалят. 

Припомняме също така, че за разлика от телефоните на Huawei тези на Honor идват с пълен пакет на Google и достъп до всички приложения в екосистемата. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини