От х:

Днес в x:

Най-използваните имуностимулатори

Имуностимулаторите са един от най-търсените продукти в началото на есента. Тъй като всеки знае, че добрият имунитет е предпоставка за по-малко вирусни инфекции или ако ги има те ще преминават по-леко.
Inosine е често предписван имуностимилатор. Той представлява синтетично пуриново производно с имуностимулиращ и противовирусен ефект. Използва се за лечение на някои вирусни инфекции и за засилване на естествения имунитет на организма и имунния му отговор към вирусни инфекции. Медикаментът повлиява най-вече компонентите на клетъчния имунитет. Типичната употреба на инозина е при пациенти с респираторни заболявания или при такива с риск от експозиция на респираторни инфекции. Важно е да се отбележи, че инозинът е медикамент по лекарско предписание и неговата употреба следва да бъде назначена от лекар в дозировка, съобразена с пациента и индивидуалното му състояние.

Мултивитамини. Хранителните добавки, съдържащи различни витамини имат за цел да задоволят нуждите на тялото от витамини, микро- и макроелементи. Това би трябвало да става посредством храненето, но през зимния период, когато липсват пресни плодове и зеленчуци, това е трудно. Много данни сочат също, че храната, с която се храним днес е далеч по-бедна на витамини от колкото тази, с която сме се хранили преди 20 години. Такива обстоятелства налагат приема на витамини под формата на хранителни добавки, за да функционира тялото ни правилно и да работи имунната ни защита Днес в аптечната мрежа може да се намери огромно разнообразие от марки мултивитамини. Безспорно те са избор на много хора като средство подпомагащо имунитета. Но преди да изберем марка мултивитамини е добре да се консултираме с лекар или фармацевт, за да направим най-добрия избор.


Пробиотици. Всички бактерии, които присъстват в организма се наричат с обединяващия термин – микробиом. Основният дял от човешкия микробиом се разполага в червата. Микроорганизмите заедно с гостоприемника образуват единна екосистема, която изпълнява редица финкции – защитна, метаболитна, има отношение към формирането на имунните клетки. Ранната колонизация на чревния тракт има отношение към изграждане на силна имунна система още в много ранна детска възраст. За това приемът на храни, богати на добри бактерии, а също и пробиотични щамове под формата на добавки има значителен ефект върху поддържането на добър имунитет.

Източник:Lippincott Illustrated Reviews: Pharmacology (Lippincott Illustrated Reviews Series) Seventh, North American Edition
Medical Pharmacology at a Glance, 8th Edition

 

 

Източник: http://puls.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини