От х:

Днес в x:

ЕК започва процедура за нарушение срещу България

Европейската комисия започва процедура за нарушение срещу България, съобщава БНР.

Причината е, че страната ни не е гарантирала правилното транспониране на регламентите на ЕС за правото на информация за криминални дела.

Директива от 2012 г. гарантира на хора, срещу които се водят криминални процедури, да бъдат коректно и навременно информирани за правата им, да имат достъп до адвокат или безплатни юридически съвети.

Комисията предупреждава и че България ни все още не е започнала да издава новия вид разрешителни за пребиваване на граждани на страни извън Съюза.

Регламентът за този вид документи е актуализиран и допълнен през 2017 г. , за да се избегнат фалшификации. Новите разрешителни са с подобрена сигурност, основаваща се на биометричните данни. Всички страни членки на ЕС са поели ангажимента да издават тези документи от 10 юли 2020 г. Нашата страна обаче все още не го е направила.

Освен това ЕК призовава България да предоставя информация за предварителните си оценки на рисковете от наводнения и при необходимост да ги обновява.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sa
    Sagem 2
    0 0
    22:12, 23 сеп 2021
    Старото правителство нищо не е правило. новото временно правителство също. Него го унаследяват същите като нов временен кабинет и те ще оберат пешкира на ЕU ей така предизборно. Който и да е на власт все сме си българска му работа.
Последни новини