От х:

Днес в x:

5-годишно дете и майка му загинаха при взрив на автомобил

Дете и майка му загинаха в Разлог, след взрив в гараж. Това съобщи областният управител на Благоевград Валери Смиленов, предаде "Фокус".

Взрив в гараж пет минути след 8.00 часа сутринта събуди живущите на разложката улица "Даме Груев". Гаражът е собственост на 37-годишния Я.М., регистриран в полицията за множество криминални действия - измами, рекет, незаконно преминаване на границата. По първоначално данни взривът е избухнал при отварянето на гаражната клетка от 29-годишната му съпруга, която в този момент е била с двете си деца - на две и пет години.

В резултат на взрива има пострадали, които впоследствие в болницата в Разлог са починали. При инцидента е загинала 29-годишна жена и петгодишното й дете, другото двегодишно момче е настанено в болница, има опасност за живота му.

Спешно се търси кръв B положителна група за спасяване живота на двегодишното дете, съобщи областният управител на Благоевград Валери Смиленов. Детето е настанено в болницата в Разлог в хирургичното отделение. Призовават се гражданите, които могат да помогнат, да се обадят в болницата в Разлог.

Собственикът на автомобила има заведение в центъра на града. Това каза заместник-кметът на Разлог Иван Гюров. По думите на Гюров при заведението има пункт на "Еврофутбол".

"Има много слухове за това с какво се занимава този човек и откъде разполага с толкова пари, но каквото и да кажа, ще бъде клюка", допълни Иван Гюров.

"Обществената опасност от този взрив е прекалено голяма, независимо от това кой какво иска да направи – дори и насочено към определен човек. Има страх. Възможно е по това време да са минавали и други хора, така че хората са много притеснени от това, което се случва", каза още Иван Гюров.

Той уточни, че на този етап не разполага с официална информация за случая, предадена от районното полицейско управление. Повече подробности ще има на по-късен етап.

Районът на взрива е отцепен, извършва се оглед. На място са специалисти от ДОТО - МВР. Образувано е досъдебно производство. Продължават процесуално-следствени действия, уведомена е прокуратурата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини