От х:

Днес в x:

В Смолянско жълт код за гръмотевични бури

Жълт код за гръмотевични бури е обявен за 14 области в Централна и Източна България. В Смолянско има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури, временно интензивни локални извалявания и градушки. Температурата в утрото на 27 юни в Смолян е 13 градуса. През деня ще е облачно, максималната температура ще достигне 21 градуса.

Днес над Западна България ще e предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд. По-значителни по количество ще са валежите в източните райони и Родопската област. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27°-28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини