От х:

Днес в x:

Основателите на Africrypt изчезнаха с 69 хил. биткойна на стойност 3,6 милиарда долара

Двамата братя Каджи, основатели на южноафриканската инвестиционна компания за криптовалути Africrypt, изчезнаха заедно с парите на потребителите на платформата - 69 000 биткойна, на стойност 3,6 милиарда долара, пише Bloomberg.

Още през април главният изпълнителен директор на компанията Амир Каджи, най-големият от братята, уведомил клиентите, че компанията е била хакната. Каджи помолил инвеститорите да не се свързват с адвокати и властите, защото това ще забави процеса на връщане на изчезналите пари, пише Bloomberg.

Някои инвеститори се отнесли с недоверие и наели адвокатска кантора Hanekom Attorneys. Адвокатите казват пред Bloomberg, че веднага се усъмнили в искането на главния изпълнителен директор на Africrypt.

"Служителите на Africrypt загубили достъп до платформата седем дни преди предполагаемата атака", каза адвокатите на Hanekom.

Компанията не успяла да установи местонахождението на братята. Тя установила, че биткойните са изтеглени от сметки на Africrypt в Южна Африка и са преминали през големи пулове за добив, след което става невъзможно да се проследи криптовалутата.

Случаят е предаден на елитно южноафриканско полицейско звено. От там не са отговорили на запитването на Bloomberg.

Започнала е ликвидация на Africrypt, пише агенцията.

Амир Каджи стартира Africrypt през 2019 г. с 20-годишния си брат Раис. В пика на цената на биткойн през април липсващите биткойни са били оценени на над 4 милиарда долара, отбелязва Bloomberg. Това може да е най-голямата криптовалутна измама в долари, според агенцията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Df
    dfg
    1 0
    11:45, 24 юни 2021
    Който си мисли че това не пирамида , нека да преосмисли :)
Последни новини