От х:

Днес в x:

Кулинарните приключения по 24К през май

Бон Апети, сезон 5
Премиера: 3 май 2021 г. от 11:30 ч.
Излъчване: Всеки ден от 11:30 ч.

В новия 25 епизод на „Бон Апети“ любимото кулинарно дуо Лора и Стоян продължава да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и добър хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, те ни отвеждат на едно интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към вкусната храна и ни провокират да влезем в кухнята и да готвим с тях. Във всеки епизод има бърза рецепта за тези, които разполагат с малко време да приготвят ястие за себе си или за близките. Има и такава, приготвена с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство. И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

Забележителни места за хранене, сезон 2
Премиера: 6 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

В „Забележителни места за хранене“ най-обичаните ценители на кулинарията на Великобритания развеждат водещия Фред из любимите си ресторанти, за да изследват кое е това, което ги прави толкова специални.

Храна и огън, сезон 1
Премиера: 7 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Шведският готвач и визионер Никлас Екстедт изпепелява конвенционалните правила за готвене в тази огнена поредица, връщайки зрителите към „аналоговото готвене“, описано като „висококвалифициран подход към кулинарията, който разчита на въглища вместо на готварски печки“. Никлас винаги е бил пленен от огъня и начина, по който той може напълно да промени вкуса на храната. Сега той пътува по света, за да изпита разнообразни и често древни техники, използвани в различни региони до днес. В Тексас, САЩ, той изучава изящното изкуство да готви в ями за барбекю, a в Перу се среща с водещи съвременни готвачи, които черпят вдъхновение от своите предци - инките. В тази поредица, включваща зрелищни кадри, следваме Никлас и до Страната на баските в Испания, Истанбул в Турция, Неапол в Италия, и до Финландия, който през цялото време изследва как древните огнени техники се превръщат във вдъхновение за нови хранителни тенденции.

Мексиканска кухня с Пати, сезон 8
Премиера: 12 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Осмият сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ ще ни пренесе в регион на Мексико, до голяма степен непознат за външния свят. Простирайки се по западното крайбрежие на северно Мексико - от величествената планинска верига Сиера Мадре, до малките градове, разпръснати по плажовете на Тихия океан, и през плодородните земеделски земи между естествените реки и изкуствените язовири - Пати ще пресече щата Синалоа, считан за житницата на Мексико.

Изследвайки Синалоа по суша, по вода, с влак, пеша и дори с муле, Пати ще научи защо жителите се гордеят с регионалната си кухня, традиционните техники за готвене и уникалните съставки. Тя ще търси впечатляващи морски дарове с местни готвачи по плажовете на Масатлан, ще събира стриди и ще ги опита направо от водата в Алтата, ще търси традиционни рецепти, запазени в синалоанските планини, и ще научи повече за местните продукти от региона от фермерите в Кулиакан. Тя ще посети и няколко места, все още неоткрити от външни лица, като „Вълшебния град“ Мокорито, за да пробва chilorio, истински специалитет от Синалоа, и в Ел Фуерте, за да научи за миналото му на минен град.

Пати ще продължи своето изследване на еволюцията на мексиканската храна и в САЩ. Ще посети Тусон, за да опита някои любими тамошни специалитети.

Мери Бери – тайните на именията 
Премиера: 12 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

В тази разкошна нова поредица от четири части Мери Бери изследва някои от най-обичаните старинни къщи в страната през призмата на това, с което е най-известна – кулинарията.

Ексклузивната покана към Мери да посети тези невероятни къщи ще я отведе далеч от познатите утъпкани туристически пътеки, за да я срещне със семействата, които притежават тези изключителни домове, и техния начетен, отдаден персонал. Разкривайки детайлите от живота както на горните, така и на долните етажи, тя ще посети градините, кухните и личните помещения, и ще открие тайни, които обикновено са запазени само за приятелите и семейството. Вдъхновена от това, което открива, Мери ще ни отведе в кухнята на къщите, за да създаде своите чудесни ястия, които са вдъхновени от традициите, предавани в тези необикновени домове.

Всеки епизод ще завърши с уникално пиршество, което ще обвърже миналото с настоящето, като същевременно ще отдаде почит на богатата история и влияние на имението.

Известна с пищното си гостоприемство, Мери ще посети величествените домове Highclere Castle или Downton Abbey в Хемпшир, Goodwood House в Съсекс, изискания замък Powderham в Девън и царствения дворец Scone в Perthshire, Шотландия.

Мери Бери – изпитани рецепти
Премиера: 18 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Колкото и трудно да изглежда едно ястие, Мери намира начин да го направи безупречно. Във всеки епизод тя показва страхотни рецепти и технически съвети, за да е от полза както на начинаещия, така и на експерт-готвача, а същевременно споделя някои спомени за живота, семейството и приятелите си. 
Разкривайки рецепти и тайни, които биха били ценни във всяка кулинарна ситуация - от готвенето за семейството, до впечатляването на приятели, от натоварените дни, когато времето е оскъдно, до намирането на комфорт и уют в по-мрачните дни - Мери има перфектната изпитана рецепта, която никога няма да ви разочарова.
Мери също така посещава доставчици и производители, минавайки през целия процес на приготвянето на храната, като предоставя помощ и съвети на зрителите, независимо дали търсят идеи за официална вечеря или бързо решение за вечеря през седмицата.

Мери Бери – любими рецепти
Премиера: 21 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Обичаната и ценена из цяла Великобритания Мери Бери с радост ни представя някои от най-вдъхновяващите си ястия. Тя ни показва как да ги приготвяме и споделя своите изключителни знания, натрупани благодарение на повече от 50 години опит. В осем възхитителни епизода Мери изследва местата и храната, които обича най-много – от морския бряг, провинцията и фермерските пазари, до билковите и зеленчукови градини, и любимия ѝ дом.
Мери се връща към моментите от миналото си, които са я накарали да се влюби в готвенето - наслаждава се на един от най-старите магазини за сладолед в страната, лови скариди по крайбрежието, отдава се на речен риболов, изследва нови начини за отглеждане и продажба на продукти, свързва се отново със стари приятели, които споделят нейния подход, и нови, които отглеждат продукти на градските покриви.
Между тези приключения Мери се завръща в кухнята си, където се чувства истински у дома. Във всеки епизод тя приготвя пет апетитни рецепти, всички направени само с няколко прости, достъпни съставки.
Но най-голямата радост от тази поредица е уникалното присъствие и способността на Мери да покаже „как се прави“.  Тя ни представя ястия, които зрителите могат да пресъздадат у дома, а вкусният резултат ще допадне на всички!

Лесни рецепти с Найджъл Слейтър 
Премиера: 10 май 2021 г. от 18:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 18:00 ч.

Домат и моцарела, говеждо и хрян, ревен и яйчен крем, агнешко и фета... Защо комбинацията между някои съставки просто сработва? В тази поредица Найджъл Слейтър изследва класическите кулинарни съчетания и принципите, които стоят зад тях, като открива ценни основни правила, които ще насърчат зрителите да създадат свои собствени вкусни комбинации у дома. Докато интуитивният готвач експериментира със съчетания като горещо и студено, меко и хрупкаво, сладко и кисело, той също се среща с хора, които имат страстта и опита да създават любими съчетания на храни. Найджъл черпи идеи за нови комбинации, които са лесни за постигане, но и вълнуващо вкусни. Един кулинар никога не спира да се учи!

Рецепта на деня с Найджъл Слейтър
Премиера: 14 май 2021 г. от 18:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 18:00 ч.

Найджъл Слейтър използва кулинарната си креативност, за да създава страхотни ястия, като ни показва как да извлечем най-доброто от съставките в шкафа, хладилника или фризера. Всички разхищаваме твърде много храна и Найджъл ни показва, че с малко въображение можем да използваме всяка част от нея, за да създадем ястия, които са вкусни и се приготвят лесно. Найджъл готви ястие за всеки ден от седмицата. Той се застъпва и за „местния магазин“ и във всеки епизод посещава различен малък търговец, за да получи съвети от хората, които най-добре познават продуктите си. В замяна на техния опит и стока, Найджъл ги посещава в техните домове и приготвя вкусна храна с продуктите от техните шкафове, хладилници и всичко, което имат налично - така отново показва своите импровизационни умения в кухнята.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини