От х:

Днес в x:

ТВ Европа става Евронюз България

Новинарският канал ТВ Европа се ребрандира и става Евронюз България.

Медията е подписала партньорско споразумение с европейската телевизия за международни новини Euronews, съобщи собственикът ѝ Добрин Иванов на пресконференция в София. Собствеността не се променя, не се очакват и сериозни кадрови промени. Към новата телевизия ще бъде създаден редакционен борд, който ще се ръководи от Euronews.

"Euronews като лидер в информационните медии в Европа ще допринесе за получаване на информационен продукт от българската публика с качество, обем и преди всичко достоверност. Убеден съм в добрите неща, които тепърва предстоят за нашата телевизия като Euronews България", заяви Добрин Иванов.

"Това, което не се е променило и никога няма да се промени, са две неща - истината и доверието. Хората ще продължат да искат да научават истината от източници, на които имат доверие. Този проект, този партньор е в изпълнение на тази цел - да доставяме истината от източник, на който всички имат доверие", каза изпълнителният директор на телевизия "Европа" Георги Харизанов.

"Мисията ни е много проста - ние не сме тук, за да се позиционираме. Нашата цел е да наблюдаваме, какво става по света и да дадем възможност на хората сами да направят своята преценка", коментира президентът на "Евронюз" Майкъл Питърс.

Наскоро Euronews обяви създаването на съвсем нов независим канал и в Румъния. Предстои да излезе в ефир и Euronews Сърбия, а през последните години заработиха канали на Euronews в Албания и Грузия.

Euronews е новинарска медия (телевизионен канал, радиостанция, уебсайт), базирана в Лион, Франция. Създадена е през 1993 г. с цел да представя новините от паневропейска перспектива. Медията има изградено тясно сътрудничество с Европейския съюз. 

Телевизия "Европа" започва първото си предаване преди 20 години - на 14 април 2001 г. Телевизията има студиа в София и Пловдив.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Br
    brand
    0 0
    18:07, 29 апр 2021
    Телевизията на Шайката.
  • 2
    Фа
    ФАРАОН
    0 0
    19:39, 29 апр 2021
    Казах хазарската телевизия да се закрие, персонала - хазарите и мелезите им да се разгонят! Почвайте от ганиела ангелова!
  • 3
    Фа
    ФАРАОН
    0 0
    19:42, 29 апр 2021
    Хазарската к л о а к а - rt да се закрие също!
  • 4
    Фа
    ФАРАОН
    0 0
    19:46, 29 апр 2021
    Хазарите в западна европа също не ги дишам!
Последни новини