От х:

Днес в x:

20 °C

7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си

Днес ежедневно качваме снимки в социалните мрежи. Някои го правят просто защото им харесва, а други защото са намерили начин за изкарване на пари чрез инфлуенсърство. Без значение от който от двата типа сте, за вас е важно снимките които качвате онлайн да бъдат достатъчно ефектни и качествени, за да се харесват от всичките ви приятели или последователи.

За целта трябва да знаете някои трикове, които ще ви го гарантират. В това видео ще ви покажем 7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си.

За тази снимка ще имате нужда от още един смартфон под ръка или по-конкретно от изключеният му дисплей. Поставете втория смартфон така че дисплеят му да попада в зрителното поле на камерата. Изравнете спрямо повърхността върху която се намира обекта, който ще снимате и готово – сякаш пред вас има голяма локва с вода.

Можете да използвате и огледало, но тогава ефекта няма да е като на снимка върху вода, а ще е прекалено идеален и ще е ясно, че се прави с огледало. Такива снимки можете да правите и ако наистина има локва на земята. Като много ефектни кадри се получават вечер, когато наоколо има светлини или когато по небето има много облаци.

Искате ли да направите снимка на многоръката богиня Шива, но с облика на ваш приятел. За целта няма да ви е нужен Photoshop, а единствено функцията за панорамни снимки която има почти всеки смартфон. Панорамата обаче трябва да бъде вертикална, а във всеки следващ момент от движението преи, в центъра и след него, лицето в кадър трябва да движи ръцете си, като във всяка фаза с промяна на ръцете, задържайте камерата на смартфона си статично за секунда. 

По подобен начин, но с хоризонтално снимане, може да се направи още еднам ного ефектна снимка. За целта ви е нужно огледало. В началото на снимката трябва да позиционирате така човека в кадър, че огледалото да не се вижда, а при преминаване към огледалото, той да излиза от кадър. Идеята е в първата част на кадъра човека да е с лице към камерата, а във втората да е с гръб към него. Същият ефект можете чудесно да постигнете и пред огледална витрина на магазин. Само гледайте в огледалото да не се отразяват други движещи се обекти.

Дори смартфонът ви да няма макро камера за много близки снимки, има един трик, който ше ви позволи да снимате от съвсем близко разстояние, да речем окото си. Поставете смартфона върху масата и намокрете ръцете си. Сложете върху камерата с която ще снимате капка вода. Тя обаче трябва да е точно върху цензора и да е единична. Сега се приближете максимално близко, погледнете в капката и снимайте.

Предвид, че смартфонът е по лице върху масата и не можете да натиснете виртуалният бутон върху дисплея, можете да използвате таймера или бутона за намаляване на звука, който се намира върху периферията на смартфона. Обикновено той служи имено като физически спусък за снимане. Два допълнителни съвета – ако смартфонът ви е с повече от една камера, проверете с пръст предварително в коя точно камера трябва да гледате, след това почистете добре стъклото над нея. 

Не, тук не е стъпено върху прозрачно стъкло. Ако искате да се снимате сякаш сте във въздуха, просто намерете стъпало или място върху което можете да стъпите. Поставете смартфона си на земята с камера нагоре и активирайте таймера. Сега стъпете с половината от едната си обувка върху бордюра, а другата оставете във въздуха. Гледайте камерата да снима точно между двете обувки, а вие гледайте надолу пред тях. Резултатът е много ефектен.

Искате да направите снимка на небе осеяно със звезди, но сега е ден, а и живеете в града, където много рядко заради мръсния въздух и фоновата светлина, може да се види толкова ясно небе. Решение обаче има. Влезте в банята или кухнята и запушете мивката. Напълнете я с вода и изсипете веро или шампоан в нея, за да направите хубава пяна.

С течен сапун ефектът няма да е толкова пухкав. Сега пуснете камерата на смартфона си и я приближете близко до пяната. Кликнете с пръст по екрана и след като излезне скалата за регулиране на яркостта, намалете почти до краен предел. Е това на екрана ви, не е ли същинско нощно небе, осеяно с милиони звезди?!

Ако искате да направите по-добра портретна снимка, един обикновен бял лист хартия ще ви е от страхотна помощ. С негова помощ ще можете да контролирате околната светлината както на открито така и на закрито, стига разбира се да я има.


Brought to you by
Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021
Последни новини