От х:

Днес в x:

Колите на "Гугъл" отново тръгват из България

Автомобили на Google Street View ще обикалят по пътищата на България от 26 март, съобщиха от компанията. Целта е да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в услугата.

Изображенията се актуализират постоянно, тъй като инфраструктурата не само в градовете, но и между тях се променя, а новите снимки ще помогнат на потребителите да се ориентират по-добре. Google Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителностиl

Първите кадри в България бяха заснети през 2012 г., като услугата за страната започна да работи през март 2013 г.

Тази година маршрутът на Google автомобилите освен през столицата ще премине през Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил; Пазарджик, Панагюрище, Велинград; Пловдив, Хисаря, Асеновград, Смолян; Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали; Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас; Варна, Добрич, Силистра, Тервел; Русе, Свищов; Плевен, Ловеч, Луковит; Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево; Шумен, Търговище, Разград, Котел; Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй и Лом.

От Google уточняват, че преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани, и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини