От х:

Днес в x:

Откриха причината за тромбозите при ваксината на Астра Зенека

Изследователи от университета в Грайфсвалд, Германия, съобщиха, че са открили причината за проблемите с ваксината на АстраЗенека. Те са установили, че при някои пациенти препаратът предизвиква твърде силен отговор, който кара тялото им да произвежда тромбоцити, предаде БТА.

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички ваксината е активирала тромбоцитите в кръвта. Това обикновено се случва при рани - тогава се активират тромбоцитите и предизвикват съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора ваксината предизвиква активиране на механизъм, който води до образуване на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно идентифициран от изследователите, е било възможно и веднага да се намери точното лечение за такива състояния.

Лекарства има и те са 100% ефективни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а само при настъпване на усложнения, твърдят учените и поясняват, че лечението предотвратява образуването на тромб.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Ко рече
    1 0
    16:54, 20 мар 2021
    Бийм си ваксина и после почваме да се лекуваме от нея. Ибаааааа.
  • 2
    Да
    да бе
    1 0
    07:52, 21 мар 2021
    Биел си ваксина за ковид. Хващаш тромбоза. Пиеш хапчета за тромбозата. Отиват бъбреците .Почвал да пиеш за бъбреци. НЕЕЕЕ. НЯМА фармацевтична мафия
Последни новини