От х:

Днес в x:

Бейхан Мехмед: Чувствам се като кърджалиец, сърцето ми винаги ще бъде в столицата на толерантността

„От 16 години съм в Кърджали, столицата на толерантността. Кърджали е специално място и не прилича на други населени места в страната.Чувствам се като кърджалиец, сърцето и душата ми винаги ще бъдат тук“. Това заяви в Ардино доскорошният районен мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който с решение на Висшия мюсюлманския съвет е назначен за заместник-главен мюфтия в София. Духовният водач пристигна в Ардино, за да проведе официална прощална среща с кмета на общината инж. Изет Шабан. Заедно с него бяха още наместник-областният мюфтия Ерхан Реджеб, както и представители на община Газиосманпаша от Истанбул. Тук бе и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Срещата премина в топла атмосфера. Кметът инж. Изет Шабан пожела на Бейхан Мехмедуспех в новата му длъжност с оптимизма все така да работят и взаимно да си помагат. Обсъдени бяха и проблемите, касаещи мюсюлманската общност.

Бейхан Емин, който бе начело на кърджалийското мюфтийство в продължение на 11 години, сподели, че е направил прощални срещи с всички кметове на общини от областта.  Участвал е в петъчните молитви в Кърджали, Джебел, Фотиново и Бенковски, където се е сбогувал с местните мюсюлмани.  Той изказа своите искрени благодарности към всички общински кметове за добрата съвместна работа. „В най-скоро време ще дойда отново в Ардинско, за да открием официално ремонтираната джамия в кв. Диамандово, както и обновената историческа джамия в село Любино”, заяви Бейхан Мехмед.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини