От х:

Днес в x:

Twitter премахва профили при пето нарушение с информация за ваксините

Twitter обяви, че засилва мерките за борба срещу дезинформацията за ваксините. Социалната мрежа съобщи, че ще трие профилите на потребители след пет нарушения.

Целта е да бъде образована общността за правилата на Twitter и да се намали разпространението на потенциално опасни или лъжливи информации, поясняват от социалната мрежа.

Twitter вече въведе отбелязване на постове, които съдържат съмнителни твърдения или такива, които могат да бъдат в нарушение на правилата. Освен това от потребителите може да бъде поискано да преманат неверни твърдения, включително че ваксините се използват, за да навредят на хората или да ги контролират. От декември са били изтрити над 8400 туита, а около 11,5 милиона профила са получили предупреждения.

Отсега нататък след второ предупреждение потребителите ще бъдат блокирани за 12 часа, при четвърто -  за 7 дни. Пето предупреждения няма да има - такива профили ще бъдат премахвани завинаги.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    2 0
    16:57, 2 мар 2021
    Сакън да не се знае истината за ваксинете и най вече за Астра зенека която доста държави я забраняват а Швейцария не я допуска изобщо в страната.
  • 2
    Ор
    оруел
    0 0
    21:12, 6 мар 2021
    вече си имаме министерство на истината. казва се твитер. с един брадясал гей. най -вероятно масон -презерватив
Последни новини