От х:

Днес в x:

Проф. Балтов: Ефектът от „зелените коридори” за ваксините беше поразителен

За почивните дни от петък следобед до неделя вечерта в „Пирогов” са били ваксинирани 1 950 пациенти с препарата на AstraZeneca. Това отчете на брифинг директорът на спешната болница проф. Асен Балтов.

„Успяхме да дадем възможност на много хора да дойдат сами и да направят своя личен и информиран избор. След като бяха консултирани, направиха своята първа доза от ваксината”, каза още той.

Директорът на болницата посочи, че ефектът от „зелените коридори” за ваксиниране е бил поразителен, като само за два дни са били имунизирани срещу коронавируса около 16 000 души. 

„Днес след 13 ч. имаме възможност да отворим „зелените коридори” в пет ваксинационни пункта в „Пирогов”. Всеки, който иска, ще може да се имунизира с ваксината на Оксфорд. Докато има хора, ще ваксинираме. Обикновено имунизираме до 17:30, но при необходимост времето може да бъде удължено. Хора няма да бъдат върнати”, коментира проф. Балтов.

Здравният министър разпореди организация за ваксиниране на хора извън приоритетните групи

Той съобщи, че е имало обаждания от пациенти с оплаквания от странични реакции. Проф. Балтов обясни, че те са имали покачване на температурата, но това е било временно, като неразположенията са отшумели за 24 часа.

„По време на самата ваксинация в „Пирогов” не е имало случай на тежка алергична реакция, която да изисква нужда от постъпване в токсикологична клиника или преминаване през спешен токсикологичен кабинет”, обясни още директорът на „Пирогов”.

След първата доза той каза, че маската трябва задължително да се носи. Спазването на дистанция и дезинфекцията също трябва да продължат.  

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    5 0
    09:59, 22 фев 2021
    Балтов,стига се натяга-омръзна ни да те гледаме!Няма да станеш и министър-мутрите няма да спечелят!
Последни новини