От х:

Днес в x:

9 °C

Ще заприлича ли MacBook Pro на iPhone

С въвеждането на новите си M1 чипове в MacBook Pro, Air и Mac mini Apple постави началото на нова ера в хардуера и още повече се разграничи от останалите производители на компютри на пазара.

Озадачаващ бе фактът, че драстичната промяна във вътрешността на устройства не бе съпроводена от промяна в дизайна им, който от години търпи съвсем леки, често незабележими за обикновения потребител промени.

Тази година обаче можем да станем свидетели на най-голямата от доста време насам промяна във вида на MacBook Pro, най-мощният лаптоп на компанията, казват от MacRumors.

Цитираната информация идва директно от официален документ на Apple, изпратен към инвеститорите на компанията, който гласи, че следващият MacBook Pro ще завземе мотиви и елементи от дизайна на iPhone 12.

В това число влизат плоските страни и острите ръбове, като клавиатурата и тракпадът ще бъдат изведени в една обща гладка повърхност, наподобяваща лицето на смартфона.

Лаптопът също така най-вероятно ще е с нова MagSafe технология за зареждане, но не е ясно как тя ще си кореспондира с магнитното зареждане на серията iPhone 12.

От Bloomberg пък добавят, че е възможно екранът също да претърпи промени и да бъде базиран на mini-LED панел, който би допринесъл за по-висока енергийна ефективност, както и по-висока яркост и контраст.

Обявената информация ни навежда на мисълта, че Apple се готви да постави по-осезаем паралел между MacBook Pro и Air, които бяха почти приравнени по отношение на производителността, но и дизайна, след въвеждането на M1 чиповете.

Това би означавало, че MacBook Pro ще се позиционира в значително по-висока категория от Air и ще заеме ролята на хай-енд модел, подходящ и достъпен за по-ограничена аудитория.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини