От х:

Днес в x:

8 °C

Бил Гейтс иска да "скрие" Слънцето

Климатичните промени са всe по-наболял проблем за цялата планета и време за действие почти не ни остана. Мнозина смятат, че решението трябва да дойде от хората, които разполагат с най-много пари, защото те могат да задействат и мащабна промяна.

И тук отново се появява фигурата на Бил Гейтс - човекът, когото в последните месеци обвиниха, че иска да чипира населението на земята чрез ваксините срещу COVID-19. Изглежда обаче той има други планове и го вълнуват други теории, не толкова конспиративни.

Основателят на Microsoft работи в тясно сътрудничество с учени от различни сфери и финансира различни техни проекти. А, според Forbes, последният е повече от интересен.

На Гейтс много му е харесала идеята за "затъмняване" на Слънцето. "Не можеш да скриеш Слънцето с пръст, но може би с наука и технологии това е възможно", размишлява той върху идеята за отслабване на слънчевата светлина с цел охлаждане на нашата планета.

Идеята се основава на изследването "Stratospheric Controlled Disturbance Experiment ", проведено от учени от Харвард и има за цел да намери начин, по който слънчевата светлина да се отразява извън атмосферата на Земята.

Мнението на изследователите е, че това може да стане чрез пръскането на тонове нетоксичен калциев карбонат (CaCO3) в атмосферата - стратосферен аерозол, който би могъл да повлияе на слънчевата геоинженерия.

Проектът предвижда провеждането на експеримент с балон с научно оборудване, за да се добие по-голяма яснота какъв ефект би могъл да предизвика газът и дали наистина може да действа за отразяване на слънчевата светлина.

Идеята за намаляването на температурата на Земята по този начин среща както привърженици в лицето на Гейтс, така и противници в научите среди. Според тях, подобен експеримент би довел до не по-малко притесните климатични промени от тези, които наблюдаваме сега.

А ако пък изненадващо идеята проработи, това би могло да доведе до неглижиране на проблема с парниковите газове, който не търпи отлагане и би трябва да се реши първи.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Да
  Дарина
  5 0
  10:04, 2 фев 2021
  Вече се вижда, че идва края на света. Тези психопати ще унищожат човечеството.
 • 2
  Да
  Да
  4 0
  14:39, 2 фев 2021
  Крайно време е на това нещо някой да му покаже че не е безсмъртен и не може да си играе със съдбите на хората
 • 3
  Би
  Бил гея
  4 0
  15:14, 2 фев 2021
  Си е психопат. По лошото е ,че нашите от НОЩ му слугуват и притискат за отровните ваксини. Които също са от негова фирма. Един ден ще бъдат търсени като доктор Менгеле. Оня психопат се скри. Но ние нашите ще ги намерим

Хороскоп за 16.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
16 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
16 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
16 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
16 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
16 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
16 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
16 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
16 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
16 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
16 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
16 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
16 апр 2021
Последни новини