От х:

Днес в x:

Ще се раздели ли Huawei с Мate и P сериите си

В края на миналата година Huawei се раздели с дъщерната си марка Honor, след като последната започна да изпитва сериозни трудности при снабдяването с чипове вследствие от рестрикциите, наложени от САЩ.

Ходът на китайската компания не бе твърде голяма изненада, имайки предвид затруднените отношения с доставчиците на ключови компоненти за смартфони, и бе приет като опит за спасение на Honor.

Оказва се обаче, че, успоредно със сделката за Honor, Huawei е започнал и преговори за продажбата на емблематичните Mate и Р серии смартфони.

Информацията идва от два неназовани източника, цитирани от Reuters, близки до компанията, които разкриват, че интересът към премиум сериите на Huawei идва от консорциум на инвеститори от Шанхай, който оперира с държавна подкрепа.

Според обявените данни преговорите са започнали още през септември, но компанията все още не е взела финално решение относно продажбата.

Възможно е изчакването да се дължи на скорошното встъпване на Джо Байдън като президент на САЩ и надеждата, че новата администрация ще олекоти санкциите, наложени от правителството на Доналд Тръмп.

Същевременно обаче Huawei излезе с официално становище, в което напълно отрича твърденията, обявени от Reuters, и ги определя като "необосновани".

Въпросният консорциум и властите в Шанхай също отричат да са запознати с динамиката около потенциалната продажба на P и Mate сериите и отказват да коментират разкритията на Reuters.

Oт агенцията допълват, позовавайки се на източниците си, че Huawei ще запази сегашния си екип, ангажиран с дейностите на P и Mate, дори ако продажбата действително бъде осъществена.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини