От х:

Днес в x:

Сняг и минусови температури на 27 януари

За 27 януари НИМХ обявява оранжев код (предупреждение от втора степен) за Източна България и жълт код (предупреждение от първа степен) за централните райони на страната за снеговалежи, които ще са придружени от силен вятър. Област Смолян попада в зелената зона, т.е. няма опасност. След обилния снеговалеж през нощта, времето остава облачно и с краткотрайни превалявания от сняг. Температурите в ранното утро са под нулата, минус 5 градуса показват термометрите, но се усещат като минус 12 градуса. През деня ще е студено и температурите ще останат минусови - минус 5 градуса ще е максималната.

Днес ще бъде облачно с валежи от сняг, които след обяд в Западна България ще спрат. В източните и планинските райони ще има условия за виелици и снегонавявания. Ще духа умерен, в североизточните райони и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд снеговалежите ще отслабнат. Ще духа умерен, по откритите части и силен северен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 12°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини