От х:

Днес в x:

Стотици са задържани при безредиците заради мерките в Нидерландия

Нидерландският премиер Марк Рюте осъди безредиците в Айндховен, Амстердам и други градове на страната, при които бяха задържани стотици жители, предаде "Ройтерс"

Демонстранти нападнаха полицаи и запалиха огньове на много места из Нидерландия в знак на протест срещу налагането на вечерен час за овладяване на коронавирусната криза. В Айндховен протестиращи разграбваха стоки в магазини на централната жп гара и палиха коли и велосипеди.

Служители на реда бяха замеряни с ножове, а пункт за тестване за COVID-19 изгорен. Рюте нарече станалото "криминално нарушение". "Това няма нищо общо с протест, това е криминално нарушение и така ще се отнасяме към него," обясни той.

Вечерният час се въведе като допълнителна мярка заради британския вариант на коронавируса и опасенията, че заразените може само да се увеличат. Жертвите на коронавируса в страната достигат 13 540 души, а заразените са 944 хил. при 17 млн. население.

"Не сме виждали толкова насилие от 40 години," казва за нидерландска телевизия представител на водещ полицейски синдикат.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ге
    Гергана
    3 0
    10:00, 26 яну 2021
    Новият обществен строй или най-кратко "новият световен ред", вече официално обявен ни като "The great reset" от милиардерския световен елит, се въвежда с водни струи, бой, сълзотворен газ, премазване с конна полиция, стотици арести и хиляди глобени.
    Амстердам вчера масово протестира срещу мерките, срещу медиите, срещу ваксините, срещу управлението, срещу световния заговор. Протестът е смазан. Кадрите са чудовищни.
    Протестират и Франция, Германия, Италия. Веротно има и други, но как да знаем, когато сме част от световната цензура.
    Светът вече окончателно е разделен на такъв, в който протестите са недемократически, ако нарушават намеренията на новия ред, и демократически, ако помагат на новия ред.

    И защото ни напрегнаха да се вторачваме само в здравословното ни оцеляване "тук и сега", а настоящето отне обемите и на миналото, и на бъдещето, то ми се струва, че направиха стратегическа грешка в инженерството си като пропуснаха, че човекът уголемен и смален единствено до настоящето, ще пожелае да му се съпротиви.
    И защото тикат светът да мисли, че е нужна непременна, при това силово наложена промяна, пропускат, че човекът може да пожелае наистина промяна, но на промяната им.
  • 2
    Ей
    Ей ся е времето
    0 0
    10:44, 26 яну 2021
    Руснаците да заклеймят биенето на протестиращи. Геювете имат двоен стандарт
Последни новини