От х:

Днес в x:

7 °C

UBS предупреди клиентите си за срив на биткойн до $0

Стратезите на една от най-големите банки в света – швейцарската UBS – отправиха предупреждение към начинаещите инвеститори, които залагат на криптовалути, че трябва да бъдат внимателни с вложенията си в дигитални пари.

Вие все още може да загубите всичките си пари“, пише в бележка до клиентите си банката, цитирана от Bloomberg.

Между регулаторните заплахи и идеите на централните банки за създаването на дигитални валути няма нищо, което в крайна сметка да спре унищожаването на големи цифрови валути като биткойн, обясняват стратезите от UBS Global Wealth Management.

Според швейцарските специалисти цените на криптовалутите може да се повишат в близко бъдеще, но индустрията е изправена пред екзистенциални рискове в дългосрочен план.

По наше мнение има твърде малък шанс да бъде спрян сривът в цената на дадена криптовалута до нулата, ако бъде пусната по-добре проектирана версия или ако регулаторните промени задушат настроенията“, заявиха автори, включително Майкъл Болигер, главен инвестиционен директор за развиващите се глобални пазари.

„Netscape и Myspace са примери за мрежови приложения, които се радват на широка популярност, но в крайна сметка изчезват“, пишат стратезите в отговор на нарастващия интерес на клиентите.

С поевтиняването на биткойн до 36 000 долара в понеделник, волатилният клас активи предизвиква дебат сред най-големите мениджъри на пари в света.

В краткосрочен план цените на криптовалутата може да се покачат отново, задвижвани от инерцията на пазара, институционалното приемане и ограниченото предлагане. Но в дългосрочен план пазарът рискува регулаторна намеса, казаха от UBS, позовавайки се на решението на Великобритания да забрани продажбите на определени криптодеривативни продукти на инвеститори на дребно.

Други инвеститори очакват амбициозни ценови върхове на биткойн, заявявайки, че е предопределено да продължи да нараства, тъй като все повече институционални инвеститори продават своите златни притежания в полза на цифровата валута, за да диверсифицират портфейлите си.

Пример са стратезите на JPMorgan Chase & Co., които очакват един биткойн, може да достигне 146 000 долара в дългосрочен план. Според тях обаче в краткосрочен план криптовалутата може да бъде засегната от „изселване“ на инвеститори, ако цената ѝ не достигне отново психологическата граница от 40 000 долара.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021

Случаен виц

Последни новини