От х:

Днес в x:

Театърът в Кърджали работи при одобрените противоепидемични мерки

Изображение 1 от 2

    Театрално-музикален център – Кърджали очаква ценителите на театралното изкуство в три поредни вечери в голяма зала от 19 ч. След приетото на 25 ноември т.г. решение на Министерски съвет стана ясно, че театърът може да продължи да посреща публиката си при 30 % пълняемост на салона и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – дистанция и задължителни маски. 

    На 25 ноември зрителите ще могат да гледат при вход свободен танцовия спектакъл „Четири жени” на Фламенко балет „Мануел Рамирес”, Испания. Хореографи са Мануел Рамирес, Патрисия Гереро и Иван Амайя. Прецизната и чувствена хореография на изгряващата звезда на съвременното фламенко Мануел Рамирес e вдъхновена от историята за развитието на правата на жените в Испания от 19 век до днес.

    На 26 ноември на кърджалийска сцена на живо ще гостува ямболският театър „Невена Коканова” със спектакъла „Службогонци” по Ст. Л. Костов, вход с билети.

    На 27 ноември, отново при вход свободен, пред публиката ще бъде представен онлайн вариант на „Макбет” по Уилям Шекспир в изпълнение на TR – Варшава, Полша. Сценичната версия и режисурата са на един от водещите творци в съвременния полски театър Гжегож Яжина. В работата си той съчетава жанрове и различни форми на изкуството. Получавал е много награди и отличия, сред които Наградата на министъра на външните работи за изключителни заслуги за Полша 2002. Спектакълът се играе на полски език, като има осигурен превод със субтитри на български език.

    В неделя, 29 ноември, кърджалийският театър ще зарадва най-младата си публика с премиера. От 11 ч., в куклена зала, деца и възрастни ще могат да гледат новото заглавие в афиша – „Най-добрият подарък”. Режисьор е Атанас Атанасов, сценография и кукли – Сийка Моллова, музика и аранжимент – Николай Владимиров. Историята с любимеца на малчуганите ще разкажат на сцената актьорите Нурсен Аптурахман, Мустафа Исмаил и Русалина Майналовска.

    Галина Стефанова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини