От х:

Днес в x:

Цветан Цветaнов в Димитровград: защитаваме всеки един бизнес, ние сме единствената алтернатива на статуквото

    Политическа партия „Републиканци за България” днес официално откри партиен офис в Димитровград. За откриването в бригадирския град пристигна председателят на политическата формация, Цветан Цветанов. На събитието присъстваха и зам.-председателят на партията Павел Вълнев, областният председател на структурата Антон Иванов, общинският координатор на структурата в Димитровград - Славейко Иванов, както и членове и симпатизанти на партията.

    Пред членове и съмишленици в Димитровград бяха представени основните цели на политическата формация, сред които са борба с корупцията, привличане на младите и активни хора, на експерти в своите области, защита на бизнеса и икономически растеж, основан на пазарен принцип и др. 

    Местната структура е учредена наскоро. До провеждането на събрания, съгласно устава, тя ще се ръководи от Славейко Иванов, бивш общински съветник от ГЕРБ. На откриването на димитровградския офис бе представен и областният ръководител на „Републиканци за България” за Хасково Антон Иванов, който също заема позицията си до избирането на ръководство, според партийния устав. Антон Иванов е активен представител на демокрацията от времето на СДС, след което се влива и в редиците на ГЕРБ, а сега е основна фигура на РБ за областта.

    "Ние се явяваме единствената алтернатива на статуквото и най-важното е, че „Републиканци за България“ няма да бъде лидерска партия. Лидерските формации, може би, имат добър начален старт, но впоследствие се опорочават и изкривяват. Ние ще залагаме на експерти и иновативни хора, които да дават политическите послания в изпълнителната и законодателната власт, заяви Цветан Цветанов.

    По думите на общинския координатор Славейко Иванов, бивш общински съветник от ГЕРБ в местния парламент, структурата в Димитровград вече е привлякла стотици членове.

    За 30 години преход никой не направи реформите, които са нужни, за да има една истинска пазарна икономика, защото са непопулярни и носят негатив, това е и причината толкова години Бойко Борисов да не направи нужните реформи, заяви зам.-председателят на партията Павел Вълнев.

    Цветанов коментира темата за корупцията в България, като даде един нагледен пример според него за корупцията и усещането за корупция, който е проекта "Турски поток". "Енергийният проект "Турски поток" е една изключително елегантна форма за да се осъществи както корупционен натиск, така също и корупция. В момента знаете, реализирането на "Турски поток" увеличава зависимостта на страната ни на изток, а не да се придържаме към това което се случва в момента в развитите европейски държави и сътрудничеството ни със САЩ."

    В тази връзка Цветанов даде пример, че според центъра за изследване на демокрацията, най-високите нива на корупция са били 2000 година и 2014 - 2015 година, а най-ниските - под 10%, са били през 2010 - 2011 година, когато той е бил в изпълнителната власт. Цветанов заяви твърдо, че за структурата на МВР, за която той е отговарял като вицепремиер и министър на вътрешните работи, са били направени сериозни реформи, които са предизвикали сериозен отзвук.

    Освен корупция, в България в момента основен проблем били опитите за вземане на бизнес, в тази връзка Цветанов заяви, че РБ ще защитават всеки един бизнес. Тази подкрепа вече била факт, като даде пример с предприятие от Гурково: "натискът от държавата и местната власт даде възможност да се сезират европейската комисия и институции, за това как искат да съсипят един бизнес и веднага след което се явяват съответни посредници, които проявяват интерес да купят даденото предприятие". По думите на Цветанов, РБ са застанали зад собственика на предприятието, не защото той и голяма част от работниците в него са станали членове и симпатизанти на партията, а "защото искаме да защитим бизнеса и тези, които създават работни места, плащат заплати и осигуровки", заяви Цветанов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Го
      Големи
      16 -2
      18:32, 19 ное 2020
      големи защитници брей.....ей. Апартамент ей...... Всичко е за кокъла.
    • 2
      Й
      й
      8 -1
      18:41, 19 ное 2020
      В миналото,имаше Лапачки,към ''Марбас'',лапаше,яко,но тия ще го бият.
    • 3
      Да
      Дамян
      16 -2
      18:41, 19 ное 2020
      Кога беше искрен, Цецо? Когато беше сянка и върл защитник на Борисов, или сега.В единият случай си лъгал.Кой вярва на такъв човек вече.
    • 4
      Нб
      нб
      6 -1
      18:44, 19 ное 2020
      А нас,които,сме без бизнес,кой,кой,ще защити.
      • От
        Отговор
        4 0
        21:19, 19 ное 2020
        Този , за когото гласувахте , сиреч този от снимката горе .
    • 5
      Са
      саламандър
      14 -4
      19:30, 19 ное 2020
      А бе цецо ти подбра ли си правилно кадрите в димитровград.Този славейко в града даже не му знаят името,знаят го като зетя на гочо-белята.А онзи жепеец в дълбочина на снимката е готов да стане ортак и с дявола само и само да изкара някой лев.Кадрите ти са ужасни,шанса ти в града е нулев.
    • 6
      Гд
      Гд
      4 -9
      20:01, 19 ное 2020
      Много добре звъчи. Има нужда от нова алтернатива! Виж коментара
      • Да
        Да бе
        15 -4
        21:25, 19 ное 2020
        Вярно е има нужда от алтернатива, но тези лъжци не могат да са такава. Не можеш да си алтернатива на това което си създал по собствен образ и подобие. Едни и същи машинации под различна абревиатура
    • 7
      Дж
      Джули
      9 -12
      20:32, 19 ное 2020
      Успех! Промени трябват. Страната се нуждае от добра алтернатива
      • Са
        саламандър
        8 -7
        09:42, 20 ное 2020
        Коя е добрата алтернатива ма жули,славейко дистрибутора на минерална вода или алчния красю жепееца.Айде по сериозно да мислим де.
    • 8
      Жу
      Жужа
      10 -1
      10:33, 20 ное 2020
      Сигурна съм, че много от вас имат някакъв бизнес и за това трябва да защитят идеята за подкрепянето му. До сега съм свидетел само на празни приказки и намерения и в резултат много фирми претърпяха фалит. А тези хора даваха работа на много други, това което държавата не прави за тях.
    • 9
      Це
      ЦЕЦО КРАДЕЦО
      10 -3
      10:51, 20 ное 2020
      Наистина трябват промени.Следващият ми апартамент ще е с хеликоптерна площадка.
    • 10
      Бо
      Борис
      5 -7
      11:06, 20 ное 2020
      Крайно време е някой да започне да мисли за хората. Браво!
    • 11
      Az
      az
      4 -2
      09:11, 21 ное 2020
      Много тъпа физиономия, прилича на австралопитек!
    • 12
      Бе
      Без име
      5 -3
      01:15, 22 ное 2020
      До саламандър гроздето като било високо лисицата какво казвала (било кисело).Та и вашият коментар е такъв обсъждате Славей а,защо не се замислите ,че щом е там и е избран значи има качества и то високи в него.

    Още новини

    Последни новини