От х:

Днес в x:

Дисниленд Париж затвори врати

В унисон с борбата на Франция с новата вълна от коронавирусни инфекции, Дисниленд Париж затвори врати - при това за втори път тази година. Управата на тематичния парк обяви решението си миналия четвъртък, позовавайки се на последните препоръки на правителството.

Въпреки това тематичният парк продължава да приема резервации за коледния сезон - от 19 декември до 3 януари, с надеждата да бъде отворен дотогава. Засега обаче най-сигурното е, че ще остане затворен и от 4 януари до 12 февруари.

На фона на здравната криза, другите паркове на Disney в Хонгконг, Шанхай, Токио и Флорида остават отворени с ограничено посещение и при засилени мерки за безопасност.

В същото време Дисниленд Калифорния е затворен още от март. През септември паркът обяви, че неговите 28 000 служители ще бъдат съкратени, докато продължава пандемията.

Припомняме, че миналата седмица френският президент Еманюел Макрон обяви едномесечно блокиране на страната до 1 декември. Според ограниченията, хората могат да излизат, за да пазаруват основни продукти, да търсят медицинска помощ или да спортуват до един час на ден. В същото време училищата остават отворени, а служителите могат да ходят на работа, когато не е невъзможно да работят от вкъщи.

В национално телевизионно обръщение в сряда Макрон заяви, че нацията е "победена от втора вълна", подчертавайки, че "нищо не е по-важно от човешкия живот", пише Fox News.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини