От х:

Днес в x:

Ако не ги спре коронавирусът, актьорите от РДТ ще участват в престижен фестивал догодина

Изображение 1 от 4

    Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на Родопския драматичен театър е селектиран за осмото издание на БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ – 2021 г. Престижният фестивал е част от мрежата „Европейски Шекспирови Фестивали“, а потвърждението за селекцията идва лично от председателя на фестивала и директор на Народния театър в Битоля – Иван Йерчич. Селектиращото жури е прегледало цялото портфолио на спектакъла – трейлър, снимки, режисьорска експликация и CV, както и цялостен запис – преди да вземе своето решение.
    Очаква се екипът на „Дванайсета нощ… или как желаем?“ да гостува на международния форум през месец юни догодина, където ще бъде в компанията на най-добрите световни постановки по Уилям Шекспир за последните две години.
    Смолянската публика ще може да гледа представлението на 15.12.2020 г. от 19 ч. в Зала 1 на театъра. Всички участващи актьори са част от трупата на Родопския драматичен театър – Атанас Найденов, Божана Мановска, Никола Орешков, Васил Читанов, Борис Хаджийски, Димитър Димитров, Димитър Мартинов, Рада Велинова и Джована Галиарди. Сценичният вариант и режисурата са на Делян Илиев, а сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмите са дело на Анна Шопова и Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова.
    Местата в залите в театъра са ограничени до 30% от капацитета им, затова от културната институция съветват билети да се запазват или закупуват по възможност по-рано.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини