От х:

Днес в x:

Ден 110: Подкрепа от пенсионери и нападки срещу Вежди Рашидов

В 110-ия ден на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев се включиха десетки възрастни хора, които изразиха възмущение от отпуснатите им всеки месец по 50 лв. помощи, които, според тях, не им помагат да се справят с покриването на разходите. Те издигнаха транспарант с надпис "Стига пенсионерска мизерия".

Според възрастните хора решението на проблемите им е пенсионна реформа, която така и не се е случила. Част от участниците в протеста обвиниха премиера Бойко Борисов, че не я е направил, въпреки че управлява 10 години.

И тази вечер по традиция протестиращите се събраха на пл. "Независимост", като блокираха пространството между президентството и Министерския съвет. На трибуната се изказаха членовете на Отровното трио и някои от дошлите да подкрепят недоволството.

В основна тема на изказванията им беше интервю на депутата от ДПС Вежди Рашидов, който заяви, че всеки, който цели с яйца сгради на държавни институции трябва да бъде глобен.

"Един истински творец, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Би трябвало Вежди Рашидов да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори, не са омърсени от неговите съпартийци. Дали не са омърсени с корупция, с калинки. Когато чух неговото изказване, разбрах, че слушам не твореца Вежди Рашидов, а партийния секретар на ГЕРБ", заяви Арман Бабикян от Отровното трио.

Протестът завърши с шествие до Орлов мост, който беше блокиран за кратко.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    Венци
    2 0
    16:06, 27 окт 2020
    Италианците са народ, българите не са народ ! В Италия започва война против ковид-диктатурата. Българите са най-долния народ на света - завистливи, алчни, неморални. Аз българско сърце от малък не нося в себе си, аз съм сърбоманин, македонист, християн-консервативен фундаменталист, и малко либерал. Никога не съм се считал за българин. На преброяването записвам етнически произход, но той не отговаря на моята идентичност и самосъзнание. От начало бях с хасковско регионално съзнание, сега съм с планетарно съзнание.
    • No
      nokom
      0 -2
      19:07, 27 окт 2020
      ВЕНци, термометърът ти,където и да си го поставил е развален.
      А иначе имаш нужда както от психолог заради раздвоението което съобщаваш, така и от самообразование за да си отговориш на екзистенциални въпроси.
Последни новини