От х:

Днес в x:

Трима с "Опел"-и катастрофираха,единият шофьор избяга заради алкохол в кръвта

. Двама пострадали след пътнотранспортно произшествие в района на село Едрино около 6,30 часа  на 24 октомври. Сблъскали се „Опел“, управляван от 23-годишен, и „Опел“ с 58-годишен водач. Двамата водачи били прегледани от екип на Филиала на спешна помощ в Крумовград и транспортирани в Кърджали. На 23-годишния била установена фрактура на крака и бил настанен за лечение  болницата, другият водач отказал да бъде хоспитализиран. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Дежурна оперативна група от РУ-Крумовград извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Екип на пожарната служба в града обезопасил автомобилите и почистил пътното платно. 49-годишен с „Опел“ при разминаване се блъснал в товарен „Фолксваген“ в землището на село Търновци. Водачът на лекия автомобил напуснал мястото на произшествието, без да дочака контролните органи. Бил установен около час след катастрофата от полицейски служители и при тестване за алкохол техническото средство отчело 1,96 промила. Задържан е бил в РУ-Кърджали за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. Около 10,30 часа на 23 октомври на кръстовището между бул.“Беломорски“ и ул.“Булаир“ в Кърджали се ударили товарен „Мерцедес“ и „Опел“. Нанесени са само материални щети. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Бързо производство е започнато в РУ-Джебел за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. 49-годишен се придвижвал с „Опел“ и бил проверен в село Търновци около 20,30 часа на 24 октомври. Тестът за алкохол на водача отчел 1,96 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

За използване на фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС 32-годишен е бил задържан в полицейското управление в Кърджали. Около 8 часа на 24 октомври мъжът бил спрян за проверка на бул.“България“ в областния град. Пред полицейските служители водачът представил шофьорска книжка, издадена в Турция, която се оказала неистинска. По случая е образувано досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.   

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини