От х:

Днес в x:

Подменят съдовете за смет в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Община Асеновград възложи подмяната на стари съдове за смет и на такива с нарушена цялост на територията на града. 

    В квартал "Лозница" 300 броя контейнери от тип "бобър" и "лодка" бяха заменени с чисто нови индивидуални от вида "кука". 

    Теренът в посочения район е много труден за обслужване от автомобилите на сметопочистващата фирма, поради което се наложи смяна на съдовете за смет, с цел по-ефикасно събиране на битовите отпадъци и преустановяване образуването на нерегламентирани замърсявания. Това бе заложено в новия договор, сключен за сметосъбиране и сметоизвозване. 

    Съдове за смет тип "кука" бяха поставени на улиците "Сини връх", "Дружба", "Родолюбие", част от "Мануш войвода", "Росица", "Бяла черква" и "Преспа". Същите се обслужват по график всеки вторник и петък. На всички граждани в района бяха дадени указания.

    Съдовете тип "лодка" от същата зона бяха преместени на друго подходящо място. Те бяха поставени в новия гробищен парк. 

    В продължение на седмица служители от Отдел "Екология и околна среда" към община Асеновград наблюдаваха района и предупреждаваха хората да не изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани места. С превантивна цел бяха поставени и предупредителни табели. 

    Още 30 нови кошчета за отпадъци са разположени в центъра на Асеновград - по площада и край НЧ "Родолюбие". 

    В кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" планово ( за ремонт ) бяха подменени 100 броя индивидуални съдове за смет тип "кука". 

    Нови 30 контейнера от вида "бобър" пък бяха разположени на централни улици в Асеновград, сред които "Цар Иван Асен II", "Александър Стамболийски", бул. "България" и други. 

    Това е извън упоменатата и предвидена по договор 15 процентна подмяна на съдове ( "бобър" и "кука" ) за година, през първите три години от договорните отношения. 

    Според документа "изпълнителят се задължава да предостави за ползване в срок до 15 дни, след влизане в сила на договора и за целия период на изпълнението му, нови съдове за отпадъци, както следва : 900 броя "бобър", 2 610 броя "кука", 45 броя "лодка. Подмяната ще се удостоверява с двустранно подписан приемо-предавателен протокол".

    Междувременно, продължава машинното миене и метене по улциите в града. Ръчно се почистват от 40 служители централната градска част и някои от второстепенни улици и в Асеновград. 

    Сметопочистването в града се извършва ежедневно по график, като при възникнали сигнали и проблеми се реагира  своевременно.  Два пъти месечно се събират и едрогабаритни отпадъци.

    Припомняме, че гражданите могат да ползват и площадката за безплатно депониране.

    През септември бяха почистени и отпадъци, натрупали се на нерегламентирани за целта места. Сред тях - в Индустриална зона край река Чая и село Боянци. 

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини