От х:

Днес в x:

БНТ обяви, че протестиращите свикват Народен съд, после се извини за "неточна информация"

Инициаторите на протестите в София отрекоха да стоят зад инициативата "Народен съд", за която съобщи по-рано БНТ. Според информацията събитието е част от антиправителствените демонстрации, продължаващи вече 62 дни, и ще се състои на паметника на Цар Освободител - срещу официалния вход на Народното събрание.

"БНТ фейкнюз.......
Никой не е обявявявал свикване на народен съд?
Напротив, ние сме яростни противници на подобни "идеи"!", написа адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. 

Малко по-късно БНТ свали информацията за събитието от сайта си и се извини пред аудиторията си за "неточна информация". за нея ще бъде наказан дисциплинарно виновният редактор. БНТ не уточнява коя информация е неточна, още по-малко - източникът ѝ.

Междувременно "новината" бе подета от други медии, а зам. министърът на външните работи Георг Георгиев даде извънреден брифинг, в който призова "да не позволяваме Народният съд да бъде факел по улиците ни", по време на който се спря подробно на деянията на Народния съд срещу враговете на комунизма. Той не посочи да е имал друг източник на информацията, довела до брифинга, в отговор на журналистически въпрос. Достоверността на информацията да доказват от източника, отсече Георгиев, БНТ е достатъчно достоверен източник.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    🌙
    🌙
    0 0
    17:36, 8 сеп 2020
    БНТ също служи на онова дебелото.
Последни новини