От х:

Днес в x:

Ден 60: Протест и контрапротест в Деня на Съединението

60-а поредна вечер на протест в София. В Деня на Съединението протест се провежда и в Пловдив. Основните искания на протестиращите остават непроменени - незабавна оставка на правителството, главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване, законодателни промени в съдебната реформа.

И тази вечер началото на протеста започна от традиционната локация на площада пред президентството. Около 19:30 ч протестиращите отново блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в София. 

Площад "Централен" е мястото, на което в 18:30 часа в Пловдив беше обявено събитие в социалните мрежи "Марш за Съединението". Двама от "Отровното трио" също са в Пловдив. 

Националният поход за Съединение" тръгна в 19 часа от площад "Централен" и преминава през бул. "Цар Борис III Обединител" към моста на Панаира, бул. "България" и по бул. "Руски" до бул. "Шести септември". По целия маршрут участниците носят 50 метров национален флаг, изработен специално за събитието.

В 20.00 часа един от организаторите на шествието - Любомир Чакъров обяви, че то се разпуска, въпреки обявения по- рано маршрут към Панаира и бул. "България. С викове "Оставка!" участниците се отправят към площад "Съединение". Жандармерия и полиция ги посрещна по пътя към заря-проверката.

Преди това походът достигна да кръстовището на Баня "Старинна". В посока към площад "Съединение" булевардът бе препречен от коли на полицията и жандармерията".

В София се проведе и контрапротест 

Шествие "Не на омразата. Една България, единен български народ" се проведе тази вечер в София. Маршрутът на проявата бе от пилоните на НДК до площад "Света Неделя" и обратно.

Събираха се подписи под сигнал до прокуратурата срещу подбудителите към въстание, гражданска война и насилствено сваляне на законното правителството.

На празнично факелно шествие с полагане на цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война започна тази вечер протестът във Варна.

Вместо скандирания "Оставка", участниците в шествието поздравяваха варненци по случай 135-тата годишнина от Съединението на България.

Тази вечер не беше блокирано нито едно кръстовище в града, а бе поднесен венец пред паметната плоча на Александър Батенберг в центъра на града. На това място преди повече от столетие князът е оповестил пред множеството телеграмата, с която го известяват за голямото историческо дело извършено в Пловдив.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Co
    conspiracy
    1 -4
    10:11, 7 сеп 2020
    Заптиетата много бой ще изядат, докато се научат на държане.
  • 2
    Хх
    Ххх
    7 -8
    10:53, 7 сеп 2020
    Долу президента! Той е истинското лице на мафията! Управляван от бившето ДС и проруските кръгове.
    • Ол
      Олег
      0 0
      12:02, 8 сеп 2020
      Много сте кухи в ГЕРБ! Като няма к'во смислено да кажете и само да акъла ви идва да викате "Долу Радев!"! И нали сте кухи хич не ви минава през акъла, че това ако се случи само би увеличило пресата срещу вас щото:
      1. Фукциите на президент ще отидат при Илияна Йотова
      2. Ще излезе, че викате БСП на власт, а уж сте се борили с нея
      3. Радев ще може да ви удари на 100% щото няма го поста, който да го спира
      4. На 2/3 от протестиращите Радев не е вдъхновител , но ако го ударите ще им дадете още един аргумент срещу вас

      Това за проруските кръгове бива да спрете да го дърдорите щото не Радев , а Борисов строи руски газопроводи за сметка на България.
  • 3
    3,
    3,14
    5 -2
    14:57, 7 сеп 2020
    Борисов,подавай оставка и заедно с цялата шайка, не пречете на хората да отбелязват най-светлите празници от нашата История!А тя ще заличи десетте години на падение,на крадене,на потъпкване на човешките права!
Последни новини