От х:

Днес в x:

Турция май открила огромни залежи на газ в Черно море

Турският сондажен кораб "Фатих" може да е открил от едно до две находища на природен газ в Черно море. Това съобщи телевизия "Хабертюрк".

"Фатих" провежда проучвателни работи в Черно море от 20 юли на участък "Дунав-1", който се намира в близост до пресечната точка на българската и румънската морска граница. Според турския канал корабът би могъл да е открил качествени находища на природен газ в участъка "Дунав-1", както и друго находище край бреговете на Турция близо до град Къркларели.

Междувременно в миналото първият турски сеизмичен кораб, "Барбарос Хайреттин паша" извърши проучвателни работи в Черно море и откри богати запаси от природен газ в западната част на Черно море.
Анкара официално не потвърди тази информация, но по-рано в сряда президентът на Турция Тайип Ердоган обяви намерението си да обяви на 21 август "много добри новини за страната, които ще отворят нова ера за Турция".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Bl
    Black Sea
    8 0
    09:41, 20 авг 2020
    Банкянското говедо прекрати проучванията на газ в българските териториални води, за да продължаваме да сме зависими от чужди доставчици.
    • Ол
      Олег
      1 0
      16:16, 20 авг 2020
      Еми да! Ако знаеш, че има газ няма да ти трябва газопровод от единия край на България до другия. Като няма газопровод няма да се изхарчат милиарди, а като няма милиарди няма комисионни, а и не си нужен на Путин за да те пази да не те свалят.
Последни новини