От х:

Днес в x:

И Пламен Бобоков показа чат - с Бойко Борисов

Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер "Бадр".

Обръщението на Бобоков към Борисов е "бос" - нормално, тъй като министър-председателят е "шеф на държавата". "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор", пише Бобоков. "Какво е станало?", пита Борисов, а бизнесменът уточнява: "За кораба".

След разменените съобщения двамата са се срещнали, бизнесменът е обяснил казуса с "Бадр" и премиерът е предприел "адекватни мерки" - разговарял с либийския си колега Сарадж, обясни Бобоков в студиото на БиТиВи.

На въпрос дали е в близки отношения с министър-председателя, бизнесменът отрече, но "както виждате си пишем".

Бобоков отговори на въпроси и за връзки с други публични личности - нямал телефона на президента и с него се е виждал само по време на официални мероприятия. Също така потвърди, че е поддържал контакти с Васил Божков - "два - три пъти годишно". Бобоков потвърди и че е празнувал на яхта с него, но не миналата, а по-миналата година. Със секретаря на президента Пламен Узунов се познавал от две години или две години и половина. Пламен Бобоков потвърди контактите си с него и обръщението "адаш". 

Бобоков беше категоричен и че не познава вече бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, който бе задържан за аферата с отпадъците. Бобоков посочи, че познава лидера на БСП Корнелия Нинова от времето, когато е била зам.-министър на Румен Овчаров, но не я е виждал от години.

Попитан за отношенията му с вицепремиера Красимир Каракачанов, който му е кум и кръстник на трите му деца, Пламен Бобоков заяви: "Красимир Каракачанов е едно от големите ми разочарования и не искам да го коментирам... В момент на трудности човек разбира кои са истинските му приятели."

Пламен Бобоков посочи, че той и брат му имат повдигнати обвинения единствено и само за внос на отпадъци, а по разследването на търговия с влияние са единствено свидетели.

В последните няколко седмици сме свидетели на впрягането на всички основни канали за масово втълпяване. Вадят се снимки от моя телефон, който съм предоставил доброволно, заедно с кодовете му - нещо, за което вече съжалявам, защото прокуратурата е институция, която трябва да пази личната информация, заяви Пламен Бобоков. Арестът му се е случил като в криминален екшън, с 24 човека, тежковъоръжени, които идват сякаш да арестуват наркобосове с частна армия. Въпреки това си впечатление Бобоков посочи, че службите на място са се държали възпитано и добре.

По отношение на чатовете, които вади прокуратурата от неговия телефон Бобоков заяви, че и до този момент не вижда нищо нередно, уличаващо и позорно. Нормално е бизнесът да си общува с държавната администрация, а бизнесът, който изнася, да иска и търси подкрепата на държавата в лицето на дипломацията.

Какво обаче може да направи един посланик за бизнеса? Според Бобоков - да присъства на официални и публични събития, да говори не само езика на дипломацията, но и езика на съответната държава, в която е посланик, да се държи възпитано, да е облечен добре и въобще - да демонстрира държава. Друго един дипломат не можел да направи. Затова и Бобоков не вижда нищо нередно в това да препоръча качествен човек. В България има страшен кадрови недостиг, няма качествени хора, включително и дипломати, обясни бизнесменът.

Какво лошо съм направил като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал, попита бизнесменът и обясни, че за истинския бизнес е важно държавата да има добър имидж зад граница.

"За мен е важно България да не е пиратска държава, да имаме добри отношения с Либия. Защо никой не разследва мафията, която краде танкер? Нещо в ценностната система на тази държава куца. Това не може да продължава така", заяви Бобоков и подчерта, че е интересно какво се случва година и половина с кораба, след и въпреки решението на ВАС. По думите му за това време корабът продължава да е арестуван, сменени са 5 флага на различни държави в опит да избяга. По случая Бобоков очаква най-накрая ДАНС и службите да си свършат работата, а не само да се занимават с холивудски сценарии.

В България всичко се случва с връзки - ако нямаш връзки, умираш прав. Не съм назначавал посланици, няма как да стане това нещо. Не съм кадрувал, препоръчвал съм стойностни хора, коментира Пламен Бобков.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    Наблюдател
    10 -3
    12:42, 3 юли 2020
    Ставащото в държавата е жалко, махленско, унизително и много тъжно. Виждаме какво представлява България в момента – смешна псвдодържава, която има крещяща нужда от нов вид политици. Гешев да вземе да публикува чата си с Борисов! Сигурно има намеса от едната власт в другата…
  • 2
    Ве
    Веселина Томова
    11 -2
    12:54, 3 юли 2020
    Бобоков каза, че се обръщал към Борисов, „като към „бос“ на държавата“: „Очевидно се познаваме отдавна“.
    А бре, родни индустриалци, бизнесмени, олигарси, прокурори, ченгета, и уж топ бандити, да ви имам аз „Бос“-а! Баси и толупа!
    Първо, тоя тип дори и през 90-те хабер нямаше даже и от лейтенант на „бригада“ и мааше гащи около колите и имотите на „босовете“.
    Второ, да си „Бос“ се иска сърце, ум и храброст. Дека са те у нашиО „бос“ с филията с мас?!
    Трето, драги ми индустриалци, бизнесмени, олигарси и прочие, чест няма/Х/те ли бе, тая „тиква“ да я наричате „Бос“?
    И четвърто, тъпанари ли бяхте, че колкото повече му подгъзува/Х/те, колкото повече му плаща/Х/те и пълни/Х/те нощното му шкафче, колкото повече се потапя/Х/те като мишки, толкова повече ви щавеше и щави, и ви проска/ше/ по очи?!
    Години наред тоя „Бос“ *** майката на държавата и на всички неудобни, но тогава мълчахте.
    Докато „Бос“-а окончателно полуде и разби цялата икономика на държавата. И докато и вас не просна по очи.
    • До
      До Томова-Миризливката
      0 -1
      20:08, 5 юли 2020
      Ама народа си го избира....
      И пак ще си го изберем...
      Яд ли ви е неудачници, крадци на дребно и неосъществени лумпени, изпълнени с омраза и злоба.. Безсилни в собствената си
      незавидна и нелепа съдба на некадърници и психясали помияри... Трудно се живее в нормални условия, нали?!?!?
      СВИКВАЙТЕ Хлебарки...
      Муа ха ха ха ха хаааа
  • 3
    Ло
    локомотива
    8 -2
    13:32, 3 юли 2020
    Добре де какво още трябва да се издъни тоя дебелия толуп че да приключи всичко.
  • 4
    Ня
    Някой
    9 -2
    14:07, 3 юли 2020
    Ебати и шибаната държава,къде по света министър прецедател се титулова бос,и това не е ли най -големия аргумент,че всичко в държавата ни е мафиотизирано, ебати и резила.

Още новини

Последни новини