От х:

Днес в x:

Galaxy S30 може да надскочи iPhone 12 с 6 движещи се камери

Борбата между Galaxy S30 и iPhone 12 ще бъде доста сериозна, но флагманът на Samsung може да се сдобие с тайно ново оръжие. Нов патент на корейската компания загатва, че Galaxy S30 потенциално може да има невероятните шест камери, които дори да се движат индивидуално.

Патентът се нарича „апаратурен метод за управление на няколко камери за дигитална фотография“. Към момента повечето телефони на пазара не надхвърлят четири задни камери, като само Nokia 9 PureView имаше пет такива. Увеличаването на броя на камерите обаче затруднява дизайнерите, които трябва да събират все повече сензори на гърба на телефона.

В случая с този патент изглежда, че Samsung се стреми към хоризонтална конфигурация на камерите, подобна на тази в серията Galaxy S10, само дето сензорите са два пъти повече и разположение в две редици.

Самата конфигурация се състои от пет широкоъгълни камери и една телефото камера. Освен самата им бройка сензорите са уникални с това, че могат да се накланят в своите гнезда, за да създават уникални ефекти. Според патента пример за това е т.нар. боке панорама: панорамна снимка със замъглен фон.

Чисто практически толкова много камери могат да създадат снимки с по-висока резолюция и по-добър фокус, както и да снимат бързодвижещи се обекти с много кадри в секунда.

Накрая патентът описва изскачащ механизъм, който ще позволи на камерите да се прибират в корпуса на телефона. Така не само ще бъдат съхранявани по-лесно, но и ще позволят смяната на дължината на фокуса на сензорите, което ще помогне с фокусирането и приближаването. Припомняме, че Galaxy S9 и Galaxy S10 вече имаха подобни технологии в основния си сензор.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини