От х:

Днес в x:

24 °C

Жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърлиха тези на Първата световна война

С новите 740 смъртни случая от коронавируса, отчетени за един ден, броят на американците, починали от COVID-19, надхвърли броя на американските войници, загинали в Първата световна война, съобщи "Франс прес", цитирана от БТA.

По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" смъртните случаи в САЩ, свързани с вируса, към 20.30 часа вчера местно време са били над 116 850, тоест повече от американските войници, убити в Първата световна война, които по данни на министерството на въпросите на ветераните са около 116 500.

В края на април бе съобщено, че починалите от коронавируса са станали повече от американските войници, убити във Виетнамската война. Общият брой на диагностицираните инфекции в САЩ, които са на първо място в света и по брой заразени, и по починали, е над 2.13 млн., оздравелите са 853 500 души.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в домове за възрастни в САЩ надхвърли 50 хил., съобщава "Уолстрийт джърнъл". Според вестника в домове за стари хора в САЩ са регистрирани над 250 хил. заразени с коронавирус - както сред обитателите, така и сред персонала. Броят на смъртните случаи е достигнал 50 919.

Ако тези данни се съпоставят с общия брой на смъртните случаи от коронавирус в САЩ, който над 116 хил., това означава, че над 40 процента от жертвите на заразата са регистрирани в домове и центрове за дългосрочна помощ за стари хора, посочва изданието. Според "Уолстрийт джърнъл" реалният брой на смъртните случаи в центровете за дългосрочна помощ вероятно е по-висок, тъй като данните може да се получават със закъснение, а също така има разлики в предоставяната информация в отделните щати.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  2 0
  02:56, 18 юни 2020
  Крайно време беше и краварите да видят какво е смърт.До сега изнасяха войните по другите държави хората мряха като мухи без вина и им разрушиха домовете и животите.Сега вече и в САЩ.Бог забавя но не забравя.

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
07 авг 2020
Последни новини