От х:

Днес в x:

Левски задължнял с 24 милиона, Сираков остава с 51% от акциите

Наско Сираков ще бъде мажоритарен собственик с 51 процента от акциите на Левски, а Константин Папазов ще получи 35 процента, обяви легендарният футболист на "сините". Феновете пък ще получат място в Надзорния съвет, с което ще бъде гарантирана прозрачността.

"За да бъда 100 процента коректен и гарант на "синята" общност, 51 процента от акциите ще бъдат в мен и те ще бъдат неприкосновени. 35 процента ще прехвърля на Тити Папазов. Понеже срещнах някакви въпроси какво прави той тук, той ще бъде вторият акционер след мен. Защо? Каквото и да кажа аз Тити, от юбилея до последните три месеца, ще бъде малко. На него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си", каза Сираков.

Левски има задължения от 24 милиона лева, обяви новият мажоритарен собственик Наско Сираков, който обаче изрази убеждението си, че "сините" ще излязат от тежката ситуация. Той добави, че моделът "бащица" е тотално приключил за 26-кратните шампиони и те ще търсят съвсем различен модел на управление и финансиране.
Сираков започна първата си пресконференция като собственик на Левски с благодарствена реч към феновете, които поддържаха клуба жив от началото на годината, въпреки пандемията и финансовата криза: "Искам да изкажа огромна благодарност на феновете, защото ако не бяха те, нямаше да има пресконференция днес. Това, което направиха нашите привърженици, сигурно е без аналог в световната история. Клубът диша най-вече благодарение на тях. В последните четири месеца феновете са основната част по финансирането на клуба. Ние имаме огромен потенциал в тази насока. Те разбират идеално какво се случва в любимия им отбор. Убеден съм, че тази година ще направим рекорд по продажба на абонаментни карти, това е сигурно. Ние няма как да се справим без тях. Във всички събития от тук нататък, които предвиждаме да има, феновете ще бъдат неразривна част".

Сираков продължи с точните цифри на задълженията. Те възлизат общо на 23.948 милиона лева. От заеми и главници Левски дължи 11.070 милиона лева, 3.820 милиона са към "Главболгарстрой" (изградил сектор "А"), към НАП задълженията са 3.4 млн, за заплати са 1.8 млн, към клубове и трансфери са 606 хиляди, за комисионни са 130 хиляди, за лични пари по договори на футболисти са 270 хиляди, а за новата екипировка на "Макрон" са 135 хиляди. Текущите разходи са 50 хиляди лева, за данъци и такси се дължат 963 хиляди и други.
"Обясних преди две седмици защо поисках акциите. Първо, защото в този момент приемам Левски като кауза. Кауза да бъде спасен, защото това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб. Какво е реалното състояние на обора? Общо 23.948 лева дългове. Разбира се, тази цифра звучи стряскащо, но първо след решението и жестът, който направи г-н Спас Русев, ще има заличаване на пари в размер на 3 млн лева. Преди 20 минути подписахме споразумение с "Главболгарстрой" за прекратяване на делото срещу Левски и 5-годишна отсрочка без лихви. След 5 години ще бъдат потърсени тези пари. Имаме 5 години, в които ни дават възможност да си стъпим на крака. Също така, 7 милиона са задълженията към "Националната лотария" и "Нове Холдинг", но те са с падеж 2023 година", продължи новият мажоритарен собственик на Левски.

"Не е чак толкова страшна ситуацията. Реално, в момента най-големият проблем са ни парите, които дължим на футболисти, администрация и треньори от началото на годината. Разбира се, с всеки един от служителите ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че досегашният златен дъжд и финансов оазис вече е приключил. Ще апелирам всеки един, който е на работа, да прояви малко уважение към институцията Левски. Когато е имало такива пари, всичко е било плащано на секундата, но сега трябва да стиснем зъби и да стегнем коланите.

"В управлението на Левски ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които съм сигурен, че ще работят така, както аз ще работя и ще помагат така, както аз ще помагам. Подчертавам, без нито една стотинка. Бях посъветван от мои приятели да си направя договор за управление за Х пари, за да не ме обвини обществеността, че щом не взимам пари от Левски, значи крада. Левски ще бъде, гарантирам ви, най-прозрачният клуб в тази държава.

"В момента в клубната каса има около 100 хиляди лева. Чест прави на феновете, че те са се нагърбили да събират всеки месец тези 145 хиляди лева, които имаме споразумение към НАП. Със спонсори и рекламодатели водим разговори всеки Божи ден, но виждате, че и бетинг компаниите са в позиция на ослушване, след като се заговори за нов закон за хазарта, който според мен ще се отрази изключително негативно не само на българския футбол, а и спорт. За всеки един договор, който може да бъде подписан, ще бъдете уведомявани от пресслужбата на клуба.

"Ако мислите обаче, че ще доведа нов бащица, сбъркали сте. Моделът бащица е сбъркан и куца. Толкова години вече Левски се мъчи с този модел, че предпочитам десетина малки спонсора, отколкото един голям. И ви гарантирам, че ще ги намерим тези спонсори".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    19
    1952
    1 0
    16:52, 12 юни 2020
    Директно в А окръжна!
Последни новини