От х:

Днес в x:

С новата iOS 13.5 отключваме телефона бързо и с маска за лице

Apple пусна iOS 13.5 днес с две нови функции, които са пряк резултат от пандемията COVID-19: промени във Face ID, за да се улесни отключването на телефона ви, ако носите маска за лице, и поддръжка за първата фаза на разработената съвместно система за нотификация от Apple и Google за това дали потребителят е бил изложен на вируса, съобщава The Verge.

В предишните версии на iOS, ако носите маска за лице и се опитате да използвате Face ID за достъп до телефона си, ще трябва да изчакате няколко секунди, докато вашият iPhone се опита да идентифицира лицето ви, преди да ви позволи да въведете парола. В iOS 13.5 обаче, ако прекарате пръст нагоре веднъж от долната част на екрана, докато носите маска, ще видите опцията да въведете своя парола веднага.

iOS 13.5 също поддържа API и системата за нотификации за излагане на вируса, разработена от Apple и Google, което означава, че ще можете да използвате приложения, разработени от обществени здравни агенции, които ви изпращат известие, ако е възможно да сте били в контакт с някой, който е диагностициран с COVID-19. Системата е неактивна, докато не инсталирате приложение, което използва API.

В някакъв момент в бъдеще Apple и Google ще изграждат тази функционалност директно в операционните системи на своите телефони, така че потребителите да бъдат известявани, че може да са били изложени на COVID-19, дори и да нямат инсталирано приложение на телефона си. 

Днешната актуализация на софтуера също ще ви позволи да изключите функцията при групови разговори FaceTime, която автоматично променя размера на прозорците на участниците, когато хората говорят.

Източник: economic.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини