От х:

Днес в x:

Атлантическият клуб с виртуална дискусия за солидарността по време на криза

Атлантическия клуб в България и Фондация Конрад Аденауер в България организират виртуална дискусия на тема: „Солидарност по време на криза: Мостът към щастието. Информацията спасява, дезинформацията убива“.  Събитието ще се проведе на 22 май от 14:00 ч.

Събитието обхваща държави от 14 часови зони с водещи практики и поуки в борбата с COVID-19 в 3 континента! Учени, здравни експерти, правителствени представители и представители на местната власт от България, Германия, Холандия, Белгия, Индия, САЩ, Тайван, Южна Корея и Израел ще обсъдят ролята на дезинформацията в кризата с коронавируса, ще споделят най-успешните примери на организации, страни и региони за справяне с пандемията и ще предложат дългосрочни решения и мерки за предотвратяване на подобни бедствия.

Специален гост-лектор ще бъде американският писател Ерик Уайнър — автор на световния бест селър „География на блаженството“ (както и на „География на гения“, „География на мъдростта“, „Човек търси Бог“)

Други ключовите говорители в рамките на събитието ще бъдат:

Д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България, министър на външните работи на България (2001 - 2005 г.)
Торстен Гейслер, ръководител на Бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България
Ко Вън-дцъ, кмет на Тайпе, Тайван
Ханс ван Баален, председател на Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа, евродепутат (2009–2019 г.), депутат от Холандския парламент (1999–2009 г.),
Д-р Итай Песах, директор на детската болница „Едмънд и Лили Сафра“ в Медицински център Шеба, Израел
Н.Пр. Чън Би Хо, посланик на Корея в България (2010-2013) и Мексико (2015-2017)
Куан-Тинг Шен, главен изследователски директор и заместник-говорител в кметската служба, градското правителство на Тайпе,Тайван
Проф. Харш В. Пант, директор и ръководител на програмата за стратегически изследвания в Изследователска фондация Observer, Ню Делхи.
Д-рЧанг-Хаи Шен, професор, катедра по биология, College of Saten Island,  CUNY, Доктор по биохимия и биология, Ню Йорк
Доц. д-р Милена Георгиева, Лаборатория по молекулярна генетика, Институт по молекулярна биология, Българска академия на науките, академичен съветник в Академия ENAGO, САЩ
Д-р Йоси Варди, инвеститор и предприемач, Израел
Мартина Кайзер, съветник по глобалната здравна политика, Фондация Конрад Аденауер
Константин Вълков, журналист

Всеки ще може да следи събитието на живо във Фейсбук страницата и YouTube канал на Атлантическия клуб в България и да задава въпросите си като коментар под дискусията.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Па
    Паяка
    0 0
    12:38, 21 май 2020
    Смешник.
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    12:57, 21 май 2020
    Солидарност с чи футите, които подпалиха 2св ?! И от 5000 години се чудат, как да унищожат останалите, за да си получат обещаната планета ?! На ярма! ...е ако някой реши да е солидарен с тях, може и сам да скочи в ярмомелката :)
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    13:10, 21 май 2020
    Чудили ли сте се някога, защо швейцария, с цялото си злато и пари, не беше аншлусирана 2св. Този въпрос някак си се пропуска или се обяснява от "историците" с някакви идиотски обяснения от типа - ами той хитлер, искал да си скрие там парите след войната :) истината, е че точно от швейцария му поръчаха 2св и му уредиха финансиране. Освен това от швейцария му поръчаха холокоста - да се оправи с хазарските диваци :) те като всички примитиви имат висока раждаемост и понеже обещаната планета, не е обещана на всички, беше решено, че ако се натресат след войната в израел, ще го съсипят. Което и се случи, след като ги пуснаха от колхозната кочина. Докато беше израел 3 милиона беше ок за живеене. Сега е 8-9 и е ке неф. :)
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    13:14, 21 май 2020
    Не случайно евреите от испания, българия и гърция се спасиха :) а хазарите щяха да ходят в мадагаскар :) после заминаха с кораби за америка, откъдето ги върнаха и ги потопиха с корабите :) и в черно море потопиха корабите дето искаха да изкарах хазари към израел. И всичко това е просто съвпадение и случайност разбира се :)
  • 5
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    13:22, 21 май 2020
    Понеже хазарите са невменяеми и им харесва да са камили, след 2св им набиха шутовете, да ходят при диваците и бъмовете в америка, да не пречат в израел :) а от лъжата холокост, в израел взимат пенсии още от германия :) в америка тъпаците, не взимат :) заповядах хазарите да си заминават за екатеринбург, но това означава израел да остане без камили и да нема, кой идиот, да ги спасява :)
  • 6
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    13:27, 21 май 2020
    Нали ви е ясно, като вкараш латино маймуни в америка и чернилки в европа, кой ще оправя дъщерите на хазарарите и какво, ще им се случи след, 100-150 години :)
  • 7
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    18:56, 21 май 2020
    Атаката на дюнкерк беше спряна 3 дена, по заповед от швейцария. За да избягат животните :)
Последни новини