От х:

Днес в x:

ЕК смъмри България заради изискванията за повече родни стоки в хипермаркетите. Преглед на печата

Предупреждение.

"Дума":

ЕК смъмри България заради изискванията за повече родни стоки в хипермаркетите

Брюксел твърди, че България е въвела дискриминационни изисквания към търговците на дребно, като ги задължава да имат по-благоприятно отношение към родните хранителни стоки. Уведомително писмо от ЕК ще бъде изпратено в София, което означава, че може да бъде образувана и наказателна процедура срещу страната ни.

Предупреждението от Брюксел се отнася до въведеното от Министерския съвет постановление, задължаващо търговските вериги до края на 2020 г. да имат щандове с български като прясно месо и яйца, мед, плодове и зеленчуци, които да се купуват от регионални производители, както и да купуват 90 на сто от млякото и млечните изделия от местните мандри. Мярката е заради коронавируса и бе оспорвана от представителите на хипермаркетите, според които това е ограничение на свободното движение на стоки.

Спор.

"Монитор":

Лицето на ВСС: Лозан Панов мъсти заради клипа в Съдебната палата

Председателят на ВКС Лозан Панов цели да злепостави ВСС и неговия представляващ Боян Магдалинчев заради случая със заснемането на скандалния клип в Съдебната палата, след който кадровиците на Темида му отнеха правото да управлява и стопанисва сградата. Това стана ясно от изявление на Магдалинчев. Конкретният повод за задочната размяна на позиции между известния с политическите си амбиции Панов и Магдалинчев е интервю на представляващия ВСС пред "Свободна Европа", в което той съобщи, че в съвета е получено писмо от МВнР свързано със случая на съдия Андон Миталов, който получи в началото на февруари т.г. забрана да влиза в САЩ заради корупция.

Мерки.

"24 часа":

По израелски модел затягаме мерките - 100 болни 3 дни поред

Ген. Венцислав Мутафчийски на този етап е оптимист, че разпространението на заразата е под контрол.

Мутафчийски видя надежда за бързо връщане към нормален начин на живот, защото заразата остава на клъстери

България да следва израелския модел за проследяване на епидемията от COVID-19 и затягане на мерките при ново разрастване на заразата. Това е предложил националният оперативен щаб на премиера Бойко Борисов, съобщи шефът му ген. Венцислав Мутафчийски.

Израелският модел предвижда към ново затваряне на икономиката да се пристъпва при появата на над 100 нови заразени в три последователни дни, обясни той.

Алтернативата била да се копират германските модели, при които затягане ще има, ако цяла седмица има над 100 нови случая на 100 000 население. За България обаче това означава 2700 нови болни за седмица, което е невъзможно да бъде понесено от българската здравна система, разказа още Мутафчийски.

Протест.

"Сега":

Полицията задържа протестиращи срещу правителството

Полицията влезе в пререкание с протестиращи пред Народното събрание, които се опитаха да пробият полицейския кордон. Наложи се дори органите на реда да задържат един от тях. От МВР съобщиха, че седем мъже и жена са арестувани. Трима от тях - на възраст 21, 40 и 45 години, както и 36-годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Двама мъже с множество криминални регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. В единия от тях е намерена и иззета тревиста маса. Друг от задържаните е с множество криминални регистрации и е обявен за общодържавно издирване.

Протестът е организиран от партия "Възраждане" и настоява за оставка на правителството.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ди
    Димитър
    7 -1
    09:55, 15 май 2020
    Това е поредното безпрецедентно намесване във вътрешната политика на България от страна на европейските институции.
    Припомням на тези от вас, които са пропуснали, че преди години министър Мирослав Найденов беше заплашван от канцлера Ангела Меркел "да не пипа чуждите търговски вериги" (Billa, Kaufland, Metro, Lidl). Само преди месец, същото се случи и със сегашния министър Десислава Танева, която получи редица заплахи от кръгове свързани с търговски интереси с чуждите търговски вериги.
    Въпросът за външната аграрна политика на западна Европа е ясен като интереси и надмощия над малка България.
  • 2
    Бъ
    Българка
    4 -1
    10:20, 15 май 2020
    Именно сега истинските лица на търговските вериги ясно се показаха под маските на "избери българското" и "подкрепяме българското производство", които се въртяха като изтъркана грамофонна плоча по конвенционалните медии и прилъгваха народа.
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    11:57, 17 май 2020
    Еврейската комисия. :)
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    12:03, 17 май 2020
    Великите хора освещават цял един народ, е казал сидни смит. А от време на време, тоя "осветен" народ ги предава, беси или застрелва в челото. :) след което застава на 4 крака, вдига опашка и почва да се върти ту на изток, ту на запад с големи надежди и влажни очи :)
  • 5
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    12:10, 17 май 2020
    Всички опити псе-тата да се очовечат се провалиха. Като започнеш от докарването им от булган/майка монголия в европа, поставянето им под византийско управление с маг-на-ур-ска школа. Даването им на азбука. Създаването им на справедлива държава. Та дори и да е нескромно, раждането на самия бог! Между тях. Тъпи псе-та и нищо друго.
  • 6
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    12:14, 17 май 2020
    А сега булганите снимат майка ми, на 76г. Гола, след като излезе от банятя и после заедно с останалите, / скотове, пускат по xxxl подобни моделки :) какво точно очакват, не ми е ясно :) но какво ги очаква, предполагам ви е ясно :) караславов е написал една весела книжка - изчадия адови.
  • 7
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    12:17, 17 май 2020
    ПО РЕДА НА ОСЪЖДАНЕТО ИМ ПОДЛЕЖАТ НА СМ ЪРТ: булгани, хазари, американски untermenschen, английските магарешки пи чки, норвежки ко пелдаци, канадски боклуци освен туземците, гърци, евреи, италианци. Испанските ЖИВОТНИ, СЪМ ЗАПОВЯДАЛ, да се преселят в Магадан. Иначе и те си заминават! Маджарските и сръбските ц*****, да се преселят обратно на територията на колхозната кочина, откъдето са се натресли в Европа. Сърбите в Нов город, маджарите на исток от Финландия. За неизпълнение на ЗАПОВЕДИТЕ МИ, наказанието е СМЪ РТ. Понеже ДАНС И ТЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ, правят всичко възможно да скрият, ЧЕ БОГА Е ТУК И ДА МИ ПРЕЧАТ, ЕКЗЕКУЦИЯТА на булганите, ще е по трудния начин.
Последни новини