От х:

Днес в x:

Престъпление, наказание и беззаконие

Смъртта на Майкъл Джексън вчера като че ли позасенчи това, което се случи в България. Безспорно, загубата на краля на попа е изненадваща и мъчителна за много хора, но още няколко червени лампи светнаха вчера след три зловещи престъпления.

Трима пазачи на черешов масив в с. Шишковци, община Кюстендил, бяха нападнати и пребити от група роми. Единият от тях - Пламен Момчилов на 46 години почина, а другите двама - Кръстьо Симеонов и Марияна Спасова, и двамата на 47 г., са със счупени крайници и в тежко състояние в кюстендилската болница. Побоят бил нанесен с цел отмъщение, просто защото тримата охранители са си свършили работата и са попречили извършването на кражба.

Малко по-късно през деня 30-годишната Габриела Георгиева от Бургас беше залята с киселина. Полицията работи по няколко версии. Възможни са и лични, и политически мотиви, тъя като пострадалата е била като главен координатор на партия "Другата България" в града.

Само няколко часа по-късно трима младежи едва не изгоряха като факли в София. Според очевидци, нападатели, скрити в храстите, са хвърлили запалени факли в колата, спряла на ул. "Габрово", в близост до бул. "Александър Стамболийски".

Три тежки престъпление, извършени само в рамките на няколко часа. Какво може да накара някого да посегне на личността, обезличавайки я чрез изгаряне? Какво може да накара едно човешко същество да причини болка на друго и на неговото семейство? Ще си свърши ли работата полицията този път или отново ще станем свидетели на мярка "неотклонение за 72 часа" и условна присъда? Чувствате ли се в безопасност, Вие и децата Ви, на улицата?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини