От х:

Днес в x:

Бивш ръководител на иракското разузнаване е избран за премиер

Иракският парламент гласува доверие на правителството на новия премиер Мустафа ал Казими и одобри програмата му, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Повечето от 255-те депутати, присъстващи на заседанието, подкрепиха програмата на правителството, предложена от Ал Казими, с което той стана официално премиер на страната и се сложи край на правителствената криза, продължила близо половин година.

Одобрени бяха повечето предложени от него кандидатури за министерски постове в правителството, включително за постовете на министри на вътрешните работи, отбраната и финансите. Четирима кандидати бяха отхвърлени, а гласуването за външен министър и министър на петрола беше отложено за по-късно, отбелязва ТАСС.

Новият премиер се отказа от поста си като ръководител на разузнаването, след като беше предложен за премиер. Той поема ръководството на страната в момента на безпрецедентна криза, на фона на падащи приходи от петрола и нарастващ брой случаи на коронавируса. Той вероятно ще бъде принуден да наложи непопулярни мерки за икономии, отбелязва АП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини