От х:

Днес в x:

Учител от ЕГ „Христо Ботев“ автор на учебник по Гражданско образование

В разгара на дистанционното обучение учителите са ангажирани с още една отговорна задача- оценка на приложимостта на учебните комплекти за 11 клас.За първи път в българското образование влиза и нов задължителен предмет Гражданско образование.Приятната изненада е участието на Марина Димова,преподавател в ЕГ“Христо Ботев“  в екипа на учебника на издателство „Педагог 6“.Младата и амбициозна преподавателка  е разработила темите,които се отнасят за демокрацията, медийната грамотност,гражданското участие и обществото.В комплекта са включени и“Книга за учителя“ с нейни  методически разработки и „Работни листове“, които могат да бъдат използвани директно за допълнителна работа с учениците по предмета.

             Вече над 14 години Димова  възпитава младите ботевци да имат ясна изградена позиция и знания как да защитават и аргументират възгледите си.Нейните ученици са редовни участници на Националните олимпиади по философия и гражданско образование.Да припомним,че  Димова самостоятелно разработи   единствения  училищен   проект по Гражданско   образование в България  - „Ние, Републиката“ , финансиран по Програмата за НПО в България, по финансовия  механизъм за Европейско икономическо пространство. Проектът  развива основите на гражданското образование, демокрацията, правата на човека и доброто управление в училището.

              Благодарение на  активността й   ЕГ „Христо Ботев“   получи официална грамота   „Глобално училище”  за въвеждане на  добри практики   на глобално образование, както и  насърчаване  участието на учители и ученици в инициативи, подкрепящи изпълнението на Целите за устойчиво развитие.

            Димова споделя,че за съставянето на учебника много  е помогнала преподавателската й дейност на немски език, както и многобройните семинари и обучения,които е  преминала в България,Германия и Австрия.

            Тя е училищен координатор на ЮНЕСКО в училището, старши посланик  на Европейския  парламент по програмата за „Училище-посланик“ и е част от експертния екип на ЕГ „Христо Ботев“ за  „Иновативно училище“.Училищен ръководител на  международния проект „Jugend debattiert international” за дебати на немски език. Предмет на състезанието е дебатирането на немски език по теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешки права, история и Европа

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини