От х:

Днес в x:

6 °C

Kои са най-популярните онлайн услуги за стрийминг на музика

Музиката винаги ще е на мода и това е факт, който никой не може да оспори. Музика се е слушала още преди хиляди години, ще се слуша и за в бъдеще. В годините се променят единствено стиловете музика и начина по който я слушаме. Ако някога е можело да слушаме музика само при изпълнения на живо, то през XX век сме можели вече да я слушаме от разстояние с помощта на грамофонните плочи. После се появили касетите, комапктдисковете и производните им, музика на компютъра, а сега цялата музика е онлайн някъде в облака. По тази причина, в последните години, най-популярният начин за слушане на музика е посредством няколкото най-масови стрийминг платформи. 

От публикуваното в доклада на Counterpoint Research става ясно, че в последно време се наблюдава голям ръст в този тип музикални услуги. На годишна база увеличението е с цели 32%, като общият брой на потребителите, които слушат музика чрез онлайн стрийминг е достигнал до 358 милиона. От популярните платформи, на първо място, с голяма преднина пред конкурентите си са Spotify, които притежават 35% от тези абонати и печелят 31% от общите приходи в този сектор. Втората позиция е за Apple Music, които са с 19% от абонатите, а трети се класират Amazon Music с 15%. Останалите 31% се разпределят между по-малките облачни доставчици на музикални услуги. 

Заради кризата с COVID-19 и респективно изолацията на милиарди хора в домовете им, тази година има голям шанс да се наблюдава още по-голям ръст в потреблението на онлайн стрийминг музика. Според Counterpoint Research е края на 2020 година потребителите на този тип услуги в глобален мащаб ще надхвърли 450 милиона, което означава, че ръстът ще е с над 25%. 

В интервю за Counterpoint анализаторът Абхилаш Кумар споделя, за интересната бизнес стратегия на платформите за онлайн стрийм на музика и хитрият начин по който те привличат платени абонати.  „Нарастването на платените абонаменти предполага, че хората вече са готови да платят за стрийминг на музика. Това обаче не става по директен начин. Платформите за стрийминг на музика следват подход от два етапа, за да спечелят абонати.  Първият е да ги регистрират в своята платформа като безплатни потребители с помощта на отличните рекламни кампании, които правят. Вторият етап е да им предложат последствие атрактивни оферти, с които първоначално на символична цена да ги изкушат да преминат към платени абонаментни планове.“

Именно следвайки този план на развитие, Spotify има толкова голяма преднина пред конкурентите си. През изминалата година, компанията промоционално даде на потребителите си безплатен Spotify Premium за период от три месеца, последствие намали цените си и така привлече голям брой от хората, които до този момент са били само в тестов период. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021

Случаен виц

Последни новини