От х:

Днес в x:

Kои са най-популярните онлайн услуги за стрийминг на музика

Музиката винаги ще е на мода и това е факт, който никой не може да оспори. Музика се е слушала още преди хиляди години, ще се слуша и за в бъдеще. В годините се променят единствено стиловете музика и начина по който я слушаме. Ако някога е можело да слушаме музика само при изпълнения на живо, то през XX век сме можели вече да я слушаме от разстояние с помощта на грамофонните плочи. После се появили касетите, комапктдисковете и производните им, музика на компютъра, а сега цялата музика е онлайн някъде в облака. По тази причина, в последните години, най-популярният начин за слушане на музика е посредством няколкото най-масови стрийминг платформи. 

От публикуваното в доклада на Counterpoint Research става ясно, че в последно време се наблюдава голям ръст в този тип музикални услуги. На годишна база увеличението е с цели 32%, като общият брой на потребителите, които слушат музика чрез онлайн стрийминг е достигнал до 358 милиона. От популярните платформи, на първо място, с голяма преднина пред конкурентите си са Spotify, които притежават 35% от тези абонати и печелят 31% от общите приходи в този сектор. Втората позиция е за Apple Music, които са с 19% от абонатите, а трети се класират Amazon Music с 15%. Останалите 31% се разпределят между по-малките облачни доставчици на музикални услуги. 

Заради кризата с COVID-19 и респективно изолацията на милиарди хора в домовете им, тази година има голям шанс да се наблюдава още по-голям ръст в потреблението на онлайн стрийминг музика. Според Counterpoint Research е края на 2020 година потребителите на този тип услуги в глобален мащаб ще надхвърли 450 милиона, което означава, че ръстът ще е с над 25%. 

В интервю за Counterpoint анализаторът Абхилаш Кумар споделя, за интересната бизнес стратегия на платформите за онлайн стрийм на музика и хитрият начин по който те привличат платени абонати.  „Нарастването на платените абонаменти предполага, че хората вече са готови да платят за стрийминг на музика. Това обаче не става по директен начин. Платформите за стрийминг на музика следват подход от два етапа, за да спечелят абонати.  Първият е да ги регистрират в своята платформа като безплатни потребители с помощта на отличните рекламни кампании, които правят. Вторият етап е да им предложат последствие атрактивни оферти, с които първоначално на символична цена да ги изкушат да преминат към платени абонаментни планове.“

Именно следвайки този план на развитие, Spotify има толкова голяма преднина пред конкурентите си. През изминалата година, компанията промоционално даде на потребителите си безплатен Spotify Premium за период от три месеца, последствие намали цените си и така привлече голям брой от хората, които до този момент са били само в тестов период. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини