От х:

Днес в x:

Шикозният Fiat 500e - ново намигване от Торино

Изображение 1 от 3

    Нова ера се очертава за култовия автомобил Fiat 500 и едва ли е изненада за някого, че тя е свързана с електрическото задвижване.

    Италианците представиха изцяло нова електрическа версия на модела, която се казва Fiat 500e и представлява индивидуален проект на компанията от Торино.

    Това означава, че добре познатите версии на 500, оборудвани с двигатели с вътрешно горене, ще продължат да се произвеждат. Поне засега.

    Интересното е, че на официалните снимки е показан автомобил с мек сгъваем покрив, който следва визията на познатата версия с бензинов мотор 500c. Въпреки това се очаква, че Fiat ще предлагат 500е и във вариант с твърд фиксиран покрив.Емблематичната форма на 500 е запазена и в електрическата версия, но все пак се забелязват някои разлики спрямо стандартните модели - малко по-дебели колонки на покрива, цялостно по-заоблени форми на купето, нови LED фарове и освежена визия на предната броня, решетката и капака.

    Интересното е, че отпред вече липсва емблемата на Fiat, като тя е заменена от логото на 500, разположено в решетката.

    Подобни са разликите и в задната част, където се забелязва нов капак и нови стопове, които оформят буквата "Е", когато светнат, с което дизайнерите акцентират върху електрическата природа на модела.Въпреки че пропорциите му изглеждат на практика идентични с тези на актуалното поколение на модела, новият Fiat 500e е малко по-голям - по-дълъг е с шест сантиметра, а междуосието му е увеличено с два сантиметра.Хубавото е, че италианците не са пропуснали да обновят и интериора с някои нови технологии. В таблото вече е вграден 10.25-инчов сензорен дисплей, а бутоните на централната конзола напомнят клавишите на пиано.

    Инструменталният панел зад волана е отстъпил място на 7-инчов дисплей, воланът е скосен в долната си част, а подът на интериора е гладък, което осигурява повече пространство за пасажерите.

    Колкото до двигателя, той има мощност от 118 к.с., които според Fiat са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за девет секунди, развиването на максимална скорост от 150 км/ч и изминаването на максимален пробег от 320 км.

    Процесът по зареждане на батерията отнема около 14 часа - от стандартен контакт, и само 35 минути за 80% от нейния капацитет, когато се използва зарядно с 85 кВ мощност.

    Fiat 500e вече може да бъде поръчан в Европа, като цената му започва от 37 500 евро. За съжаление ще бъдат произведени само 500 бройки, като всяка от тях ще има LED фарове, седалки с тапицерия от еко кожа, хромирани детайли по екстериора, 17-инчови джанти, както и пълен набор от електронни системи и асистенти в интериора.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини