От х:

Днес в x:

Мъжете предпочитат обикновените жени пред моделите

Мъжете предпочитат жени с по-обикновена фигура пред моделите с идеални пропорции, разкри изследване на учени от Университета на Нов Южен Уелс в Сидни, цитирано от в. "Дейли мейл".

Експертите накарали 100 студенти да преценят привлекателността на над 200 рисунки на женски тела с различни мерки. След това фигурите, преценени като най-привлекателни, били сравнени с данните за 8 групи жени, сред които манекенки, момичета от корици на "Плейбой" и най-обикновени жени.

Учените с изненада установили, че мнозинството от мъжете предпочитали обикновени жени на възраст между 25 и 44 години, които носят облекла с британски размер 14, отбелязва сп. "Ню сайънтист".

Размерът на гръдната обиколка не е бил взет предвид.

Според австралийските изследователи немалко модни знаменитости са прекалено мършави, за да представляват изкушение за мъжете.

Учените смятат обаче, че резултатите от изследването може да се променят, ако се вземат предвид и други фактори като размера на бюста.

Учени от Университета на Регенсбург, например, установиха, че женските фигури, подобни на пясъчен часовник, като Мерилин Монро, винаги са харесвани повече, отколкото жените с мършаво тяло. Дамите с прелестни извивки също са по-изкусителни, отколкото жените с атлетични тела или дългокраките и едрогърдите фигури тип "Барби".

Според други изследвания идеалът на мъжете за женска красота зависи от икономическата ситуация. Когато тя е благоприятна, мъжете обикновено харесват по-млади жени с момичешки вид, с големи очи и меки черти като Туиги, Одри Хепбърн и Джули Кристи.

Във времена на икономическа криза мъжете търсят утеха у жени с пищни и апетитни форми като Найджела Лосън и Кейт Уинслет.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини