От х:

Днес в x:

Талантите от Езиковата гимназия в Смолян отвяха конкуренцията в конкурс за театър на испански

    Талантите на ЕГ“Иван Вазов“ в Смолян се изявиха и на сцената на XXI Национален конкурс за учебен театър на испански език. Театралната група на учениците триумфално спечели и двете групови награди, както и две индивидуални, с което създаде прецедент в своята категория. Конкурсът се проведе от 21-ви до 22-ри февруари в Учебния театър на НАТФИЗ в София.
    Смолянските цеда впечатлиха журите с театралното пресъздаване на пиесата "Животът е сън" по едноименната драма на бароковия испански писател Педро Калдерон де ла Барка.

    За играта си трупата получи наградата "Най-добро представление". Въпреки силната конкуренция в категорията, те грабнаха и втората групова награда за "Най-добро устно изразяване на испански език".
    Лъчезар Цанков от 12в клас отново завладя публиката и журито с артистичното пресъздаване на образа на Сегизмундо и освен силните аплодисменти на всички присъстващи в залата, за трети пореден път получи наградата "Най-добър актьор в главна роля", която включва и възможността да се яви безплатно на един сертификатен изпит по испански език в Института Сервантес.
    Калин Петров от 12в клас, също дългогодишен участник в трупата, спечели втората индивидуална награда "Най-добър актьор в поддържаща роля".


    Журито оцени по достойнство усилията на цялата трупа и на учителката им Ана Николова, които поднесоха 30 минутно представление, базирано на един изключително сложен и съдържателен текст, който би бил предизвикателство дори за ученици, изучаващи испански като първи чужд език.
    Поздравления за актьорите Микаела Хаджиева, Лъчезар Цанков и Калин Петров от 12 клас, Анита Хаджиева, Ася Сливова и Ира Паракосова от 11 клас, Валентин Велков и Александра Александрова от 9 клас, както и за помощника по осветлението Даниел Пенчеджиев от 9 клас!

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини