От х:

Днес в x:

Екоминистърът отчете "успех, който не е имало никога"

Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обяви пред БНТ, че за краткото време на поста е постигнал "успех, който не е имало никога". Повод за коментара му стана връщането на 28 контейнера с отпадъци, внесени в България от италианския град Салерно.

"С корабите бележим успех, който не е имало никога. Върнахме част от контейнерите с нелегален боклук, които бяха заловени. Италианските власти признаха, че при тях е извършено нарушение и вече правят акция по изясняване на виновниците. В бъдеще подобни контейнери ще пристигат само на пристанище Варна-запад", добави Димитров от новия Национален координационен център, който ще ръководи работата на институциите, контролиращи управлението на водните ресурси, отпадъците и качеството на въздуха..

Той каза още че министерството вече разполага със списък с фирмите, които внасят легално отпадъци и към кои заводи се насочват те. Към момента само ТЕЦ "Сливен" има право да изгаря отпадъци. ТЕЦ "Бобов дол", който заедно със сливенската електроцентрала горят боклука на София, няма разрешение за подобна дейност, докато не постави необходимия за това филтър.

Емил Димитров коментира и вчерашната информация, че "Стомана" и "Топлофикация Перник" са използвали вода от яз. "Студена" през януари за производствени цели, макар че имат забрана. По думите му количествата са прекалено малки, като дори предположи, че водомерът може да е изпускал вода. Въпреки това, и на двете дружества ще бъде наложена санкция.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини