От х:

Днес в x:

Храни, с които да балансирате чакрите си

За повече енергия и позитивно настроение

Всички сме чували за чакрите. Те са енергийни центрове, разположени в цялото ни тяло, които ни помагат да останем балансирани и да се свържем със своята духовна същност. Редица фактори могат да нарушат този баланс, като стрес, неправилно хранене, липса на грижа за тялото. Вижте кои храни могат да ви помогнат да ги балансирате и да върнете своята жизненост, енергия.

Коренова чакра

Кореновата чакра е разположена в основата на гръбначния стълб и кореспондира с вибрационната честота на сигурност, стабилност. За да се балансира тази чакра, разходките из природата и медитацията са от съществено значение. Консумацията на някои храни също може да допринесе. Добавете към менюто си храни с червен цвят, като ябълки и нар, моркови, репички и цвекло, червен боб, киноа, червен пипер, лют червен пипер.

Сакрална чакра

Сакралната чакра се намира точно под пъпчето в долната част на корема и управлява нашата сексуалност, креативност и емоции. Тя е представена от оранжевия цвят, който корелира с радостния живот.

Когато балансирате тази чакра ще се почувствате по-добре да вървите с потока на живота, да се изразявате творчески, да имате хармонични отношения с другите, да обичате и уважавате тялото си. Вашите храни за баланс на сакралната чакра са портокали, манго, бадеми, орехи, сусам, канела, рожков и джинджифил.

Чакра на слънчевия сплит

Тя балансира всички останали чакри и нейният цвят е в яркожълто. Тя ни помага при усвояването на храните, контролиране на егото, овладяване на самочувствието, придобиване на нови знания. Чакрата на слънчевия сплит се намира в областта на стомаха, между долната и горната чакра. Благодарение на нея, ние трансформираме нашите егоцентрични желания в по-хармонична и балансирана енергия. Чакрата на слънчевия сплит ни помага да изразим себе си. За да я балансирате добавете към менюто си пълнозърнести храни, ориз и бобови растения, банани, жълти чушки, тиква, царевица, кориандър, копър, куркума, кимион.

Сърдечна чакра

Тя е разположена в центъра на гърдите, свързва се със зеления цвят, който се асоциира с обновяване, прераждане и трансцендентност на емоционална болка в чувство на обич към себе си и другите. Сърдечната чакра има и много дисбаланси, от нашите сърца, носещи емоционална болка от миналото. Медитацията помага за баланса на чакрата, както и консумацията на къдраво зеле, броколи, маруля, зелен чай, целина, босилек, градински чай, мащерка, тъмен шоколад.

Гърлена чакра

Гърлената чакра е разположена в областта на щитовидната жлеза и се представя в бледосиньо. Тя управлява нашата способност да говорим открито, отнася се до волята ни и взимането на решения. За да я балансирате, добавете към менюто си плодове, супи, боровинки, сливи, лимони, грейпфрут, киви.


Чакрата на третото око

Тя се намира между веждите и благодарение на нея ние можем да виждаме отвъд ограниченията. Чакрата на третото око представлява нашата интуиция.
Можем да я балансираме, консумирайки лилави картофи, червен лук, грозде, горски плодове.

Коронна чакра

Тя е разположена в горната част на главата, обединяваща енергията на всички енергийни центрове. Когато балансираме коронната си чакра, ние можем да се освободим от своите страхове, да бъдем по-уверени и да забележим хубави неща в живота си. Храни, с които можем да постигнем баланс са лилавите храни, водата. Практикуването на медитацията също.



 

Източник: http://puls.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини