От х:

Днес в x:

Изчезнаха ли парите за борба с норвежците?

Нова драма тресе фейсбук групите на родителите, които са притеснение, че норвежците ще им отнемат децата.

Драмите дори са три:

- дали парите, които са събирали досега са откраднати

- дали някой събира пари от тяхно име, за да ги харчи за себе си

- и кой в момента управлява фейсбук-групите им, защото двамата им досегашни лидери вече нямат права.

В петък през нощта във всички групи (десетки на брой), които имат в заглавието си "родители обединени за децата" (РОД), беше разпространено съобщение, че адвокат Петър Николов и адв. Илияна Мавродиева са изтеглили 15 000 лева от специалната банкова сметка на РОД.

Съобщението беше подписано РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА (РОД), но никой не отговори на многобройните запитвания на членовете на групите кой човек всъщност стои зад това съобщение.

На следващата нощ Петър Николов и Илияна Мавродиева излязоха със съобщение, в което се казва, че парите са преместени от една банка в друга, защото фейсбук страницата на РОД е окупирана от хора, които събират пари от името на организацията, без да имат нищо общо с нея.

Съобщението за изчезването на парите и отговорът на адвокатите Николов и Мавродиева бяха най-коментираната тема в групите вчера, като по-голямата част от участниците пишеха, че вярват на обясненията на двамата адвокати.

Днес обаче отговорът на Николов и Мавродиева, както и всички коментари в тяхна подкрепа, бяха изтрити.

Препечатваме двата текста 1:1.

Ето текстът, в който неназован автор обвинява адвокатите Николов и Мавродиева, че са откраднали 15 000 лева:

ОБРЪЩЕНИЕ
към
членовете и симпатизантите на РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА – РОД

Скъпи приятели,

Имаме неприятното и трудно за изпълнение задължение да ви уведомим, за поредното посегателство върху чистотата на нашата светла кауза – защитата на семейството и традиционните семейни ценности на българския народ.

Оставяйки верни на своята нравственост, дълг и отговорност пред вас, на своята вяра, че нашата кауза е непобедима, когато се защищава със сърце и морал, ви уведомяваме за една драстична проява на хора, за които кауза и ценности се оказаха празни думи. Преди броени дни, от специалната банкова сметка на РОД, г-жа Илиана Мавродиева и г-н Петър Николов са изтеглили спестяванията на сдружението в размер над 15 000 лв., закрили са сметката и превели средствата в друга банкова сметка. За да извършат необходимите правни и фактически действия са използвали с ясно съзнание и измамно качеството си на съ-председатели на УС/РОД, в нарушение на Устава на РОД и Закона.

Това е направено от лица, които четири месеца не са извършили нито едно действие в полза на сдружението, въпреки многократни покани за това. И първото им действие след този период е изпразването на сметката на РОД и нейното закриване без предупреждение, без налично правно основание и без възложена власт за подобни действия. С тази своя стъпка горецитираните лица са лишили в разрез с етиката и закона и третият вписан в регистъра член от Управителния съвет от достъп до информацията и средствата по банковата сметка на РОД.

Г-н Николов и г-жа Мавродиева са пренебрегнали и известните им обстоятелства относно промените в ръководството на сдружението, подлежащи на вписване в публичния регистър. Тези действия могат да бъдат квалифицирани единствено и само като враждебни за сдружението, устава на РОД и честта и достойнството на движението.

Тук правната квалификация е безспорна. Тя ще бъде в скоро време назована от компетентните органи, в съответствие със закона и своето вътрешно убеждение.

Но да оставим на страна юриспруденцията и да погледнем с очите на обикновени човешки същества. Тези действия разкриват една доста нерадостна картина на морален дезинтегритет. Злоупотребено е с доверието на огромен брой хора. Измамени са надеждите, окаляна е светла кауза, доставено е удоволствие на много нечистоплътни интереси, във вреда на семейството и българските деца.

Не е лесно да се определи какво надделява в подбудите за подобни действия.

И с такива действия, се опитват да спрат устрема на българите да защитят своите конституционни права? С мръсни ръце не се сяда на обществената трапеза. Никой няма да успее да обезличи нашия идеал за здраво и щастливо семейство. Лоши изпълнители на посредствени вдъхновители не могат да сложат юзда на нашия стремеж.

Скъпи приятели, във връзка със създадената обстановка молим да преустановите до второ съобщение всякакви плащания по известната банкова сметка на РОД, защото повече не можем да контролираме използването на вашите средства по предназначение. Оттук предстои да предприемем нужните и предвидени в закона действия да възстановим справедливостта и да защитим правата на всички членове на РОД и симпатизанти на каузата ни.

Няма да успее и този опит за спиране на нашето движение напред.

РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА (РОД)

Това пък е отговорът на адв. Петър Николов и адв. Илияна Мавродиева, в който обясняват, че парите не са откраднати, а преместени, както и че някакви хора събират дарения "уж за каузата", без да е ясно къде отиват парите.

По повод на тази публикувана лъжа ще направим следното изявление. Лицата, които администрират тази страница не са членове на сдружение РОД. Председателите на РОД в мое лице и адв. Илияна Мавродиева - Ангелова не са администратори на страницата и тя не е на сдружение "Родители обединени за децата" поради простата причина, че от известно време ние нямаме достъп до нея. Както виждате самото изявление е направено от анонимен автор, явно защото не може и не смее да застане с името си зад твърденията си.

Парите, които се твърди, че сме "изтеглили" са по сметка на сдружението и са налични към момента, тяхното движение е само по банков път и всеки компетентен орган лесно може да установи това. Наложи се да закрием старата сметка, защото определена група лица от тази страница рекламират без наше знание банковата ни сметка, по която събираха пари отново без наше знание и съгласие, и правят кампания за набиране на членове, с което заблуждават хората. По същия начин се събират дарения в кутии, канят се хора да плащат по Изи пей и по други начини, без да е ясно кой и защо събира тези пари и къде отиват те. На практика всички събрани средства по този начин са неотчетени, защото не са получени в сдружението и не се знае какво се е случило с тях.

Втората измама е, че продължително време група хора се представят в обществото като сдружение РОД и УС на РОД без да имат никаква легитимност, използвайки тази страница. Единственият законен управителен съвет е този, който е вписан в Търговския регистър, той е легитимно избран от учредителите на сдружението, той представлява сдружението и управлява неговите средства. Именно в това си качество ние с адв. Мавродиева сме единствените оторизирани лица да се разпореждаме със средствата на РОД. Всички приказки, че сме напуснали са лъжа на група хора, които се опитаха да превземат сдружението и да ни отстранят, така както направиха с много други активисти преди нас. Когато разбрахме, че в РОД има лица, които искат да унищожат движението ние твърдо се изправихме срещу тях и предприехме редица мерки, включително да закрием сметка, с която зарибяваха хора. Както виждате техните методи на действие са твърде елементарни, а юридическата им мисъл на много ниско ниво – да очернят публично най-изявените личности, да премахнат тези, които са създали сдружението и тези, които са дали най-много за него, за да могат да се настанят на управленските кресла и да се финансират от съмнителни фондации, включително от такива, които точат средства от фондация ОУК, работят за ратифициране на Истанбулската конвенция и работят на пазара на Социални услуги и в тази връзка решиха, че може да ползват сдружението и всички нас, българските родители като разменна монета и стока в техните пазарлъци. В тази връзка ви уведомяваме, че лицата Давид Александров, Венета Мерк, Георги Павлов, Даниела Павлова и Виктор Костов, Христина Рунтова, Николай Ужаков и други знайни и незнайни герои, които се представят за РОД, никога не са били и не са членове на РОД нито са членове на управителния съвет.

Призоваваме гражданите да не внасят пари по никакви сметки, които те сочат за сметки на РОД, да не даряват в кутии, с наши надписи, да не изпращат пощенски записи, да не правят преводи по куриер или други начини, да не ходят на събрания и протести, които те организират от наше име. Нашата цел никога не е била да събираме пари от хората, за да развиваме нашата дейност, защото тя е Про-боно в полза на обществото и такава ще си остане. Ние искаме единствено да даваме на българските семейства в нужда и го правим – чрез нашите дарителски кампании, делата за защита на българските майки и деца, чрез правните становища, които написахме и внесохме в последните месеци, многобройните ни статии и медийни участие. И както винаги става питата се ослади твърде рано за някои хора. Други решиха, че трябва да печелят от това, да се издържат от набираните средства, заявявайки, че искат да получават заплати и да не дават пари на нуждаещите се хора, защото те и без друго били бедни. Ние категорично се разграничаваме от тези лица, които най-нагло използват името на сдружението в последните месеци. Призоваваме българските институции и неправителствени организации да не контактуват с лица, които се представляват от името на РОД, без да имат законна представителност. РОД е действаща организация, която се представлява от мен и адв. Илияна Мавродиева – Ангелова, ние сме се доказали пред обществото като професионалисти и хора, и продължаваме да работим за постигане на нашите цели, а за действията на тези неподписани автори в последните месеци ще сезираме правоохранителните органи. Там ще дават обяснения откъде са получавали пари и защо са събирали пари от хората като са се представяли като РОД и за всички свои останали действия. Благодарим на всички, които изказаха своята подкрепа за нас.

Петър Николов
Илияна Мавродиева - Ангелова
председатели на Сдружение "РОД"

Източник: offnews

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
08 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
08 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
08 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
08 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
08 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
08 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
08 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
08 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
08 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
08 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
08 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
08 апр 2020
Последни новини