От х:

Днес в x:

Най-добрите смартфони за 2019 година

2019 година почти приключи и беше страхотна по отношение появата на нови смартфони. Видяхме доста иновация и еволюция – 90-херцови екрани, камери с 10-кратен зуум, промяна във вграждането на предните камери, дори премахването им от дисплея и прочие.

Нека разгледаме най-добрите устройства от последните почти 12 месеца – както флагман бижутата, така и телефоните, които предложиха доста, но на по-ниска цена

16) ONEPLUS 7 (от 859 лева)

Страхотен телефон, който се яви наследник на OnePlus 6T. Предлага 6.4-инчов AMOLED екран, прорез за предната камера под формата на капка, висок клас Snapdragon 855 чипсет и страхотна двойна камера отзад. Освен добър хардуер, устройството предложи прекрасна разновидност на Android – OxygenOS.

15) GOOGLE PIXEL 3A (от 804 лева)

Телефонът изглежда, работи и прави снимки като стандартен Pixel 3, но използва процесор от среден клас, сменя пластмасовия корпус със стъкло и алуминий. И най-вече е по-евтин. Това е един от най-добрите Pixel телефони до този момент. Също така е устройството от среден клас с най-добра камера. Малко по-скъпият Pixel 3a XL е също толкова добър, но и с по-голям екран.

14) XIAOMI MI 9 SE (от 500 лева)

Това е впечатляващ телефон, който не е толкова скъп, като в същото време предлага някои неща налични в смартфоните от висок клас. 5.97-инчовият екран е по-добър от екраните на някои по-скъпи устройства. Процесорът Snapdragon 712, в комбинация с 6GB RAM доставя завидна производителност за цената си.

13) SONY XPERIA 1 (от 1329 лева)

От Sony тук ни изненадват с много тесен телефон с прекрасен дисплей. Размерът на екрана е 6.5-инча, със съотношение от 21:9. Разделителната способност е 4K. Идеален телефон за мултитаскинг и разглеждане на различни медия файлове. Snapdragon 855 процесорът предоставя достатъчно мощ. Харесва ни, че е с почти стоков Android, без излишно добавени приложения и менюта. Камерата също е на ниво. Със сигурност има по-добри флагмани, но за някои хора дисплеят може да е мотивация за покупка.

12) ASUS ROG PHONE II (от 1849 лева)

Ако искате телефон предназначен за гейминг, с изпипан за целта Android и супер характеристики, вниманието ви трябва да е насочено тук. Разполага с доста агресивен външен вид. Задвижван е от Snapdragon 855+ чип и 6000mAh батерия. Екранът е 120-херцов. Разполага с интересна система за охлаждане. При зареждане USB портът може да се обръща, за да не пречи на играта.

11) GOOGLE PIXEL 4 (oт 1439 лева)

Последната идея на Google за Android флагман предлага топ камера, красив 90-херцов дисплей и може би най-добрата версия на Android 10. Може да останете леко разочаровани от живота на батерията и семплият дизайн.

10) REALME X2 PRO (от 839 лева)

Има голям 6.5-инчов SuperAMOLED екран с 90 херца честота на опресняване. Процесорът му е Snapdragon 855+, който се намира в най-високия клас устройства. Батерията също е с голям капацитет – 4000mAh. Ще си кажете как е толкова евтин? Дизайнът и усещането на корпуса, както и не толкова добрата ColorOS версия на Android обясняват това.

9) MOTOROLA MOTO G8 PLUS (от 599 лева)

Motorola се справя много добре с бюджетната си G серия. Надградиха сериозно върху G7 Plus, но и успяха да свалят цената. Получавате 6.3-инчов екран, корпус с преливащи се цветове (но пластмасов), добра камера и батерия с капацитет от 4000mAh. Не е прекалено мощен предвид цената, но е подходящ за ежедневен телефон.

8) HONOR VIEW 20 (от 679 лева)

Телефон, който за цената си предлага дисплей с вградена в малка дупка предна камера и красив дизайн. Екранът е добър, камерата е на страхотно ниво, има добър живот на батерията и производителност на доста по-скъп телефон. Определено Honor постигнаха по-голям прогрес от колкото OnePlus със седмицата.

7) ONEPLUS 7T (от 1039 лева)

Ако сте леко разочаровани от OnePlus 7, този телефон ще промени мнението ви. Предлага 90-херцов дисплей като на OnePlus 7 Pro, по-бърз процесор, по-добра тройна камера и по-бързо зареждане.

6) XIAOMI MI 9T PRO (от 633 лева)

Каква е уловката при тази цена? На пръв поглед е телефон от среден клас по цена, но разполага със Snapdragon 855 чип, 6GB RAM, 128GB място за съхранение и задоволителен живот на батерията. Да, няма водоустойчивост и безжично нареждане, но въпреки това си струва.

5) OPPO RENO 10X ZOOM ($650-$750 в Amazon)

Това е нещо като хибрид между OnePlus 7 Pro и Huawei P30 Pro. На екрана няма прорез за предната камера. Вместо това, тя изскача като при OnePlus. Задната камера пък предлага забележителен 10-кратен зуум като при Huawei. Със сигурност обаче не успява да надскочи споменатите телефони.

4) SAMSUNG GALAXY S10 (от 1200 лева)

От Samsung добре са се постарали с дисплея на телефона. Рамката е намалена драстично, а качеството на картината е перфектно. Тройната камера със сигурност се отличава при правенето на снимки. Exynos 9820 процесорът и поддръжката за Gear виртуална реалност също са добра новина.  Единственият лек недостатък е вграденият в дисплея сензор за пръстов отпечатък, но това е дреболия.

3) ONEPLUS 7 PRO (от 1200 лева)

Определено компанията пое немалък риск с изкарването на скъп телефон, който да е истинско премиум устройство. Можем да кажем, че се получи. Има един от най-добрите екрани – 6.67-инчов Quad HD AMOLED, без прорез за камерата и 90 херца честота на опресняване. Добавете Snapdragon 855 чипсет и най-добрия вграден сензор за пръстов отпечатък. Единственото по-слабо място е тройната камера на гърба, която не е най-добрата на пазара, но доставя прилична производителност.

2) APPLE IPHONE 11 PRO (от 2250 лева)

Да, тук вече говорим за смартфон, който сериозно ще повлияе на бюджета ни, дори повече от iPhone XS. Няма как да скрием обаче, че това е най-добрият iPhone към момента. Много осезаемо се усещат ъпгрейдите, които от Apple са заложили в този модел.

Тройната главна камера се бори за най-добрата на пазара. Предлага стабилно качество при различни условия, успява да обхване невероятно количество детайли и разбива представите ни за нощна фотография. Телефонът разполага с огромна процесорна мощ. Екранът е по-ярък и определено е от най-добрите, не само при iPhone.

Операционната система iOS 13 доставя голямо удоволствие при употреба. Освен цената, единственото слабо място е ограниченото място за съхранение, ако не искате да платите още няколкостотин лева. Просто това е добре познатата ценова политика на Apple, за добро или лошо.

По-големият, но иначе идентичен, iPhone 11 Pro Max, не предлага кой знае какво повече, за това може да си спестите пари като вземете 11 Pro. Дори да изберете iPhone 11, който започва от около 1400 лева, пак няма да сбъркате. При него разделителната способност на екрана е по-малка, има един сензор по-малко на камерата отзад, но също предлага много. Особено като сметнем, че е с почти 1000 лева по-евтин.

1) HUAWEI P30 PRO (от 1140 лева)

Huawei вдигна високо летвата още при P20 Pro. Не пропусна да го направи и с тазгодишния си флагман. Даже го направи още по-добре.

Традиционно, тук звездата е невероятната камера. Тя има четири сензора, което звучи впечатляващо. Още по-впечатляващ обаче е 10-кратния зуум. Той е хибриден – дигитален и оптичен. Резултатите са впечатляващи. Това е нещото, което отличава този красив и мощен телефон, от останалите красиви и мощни телефони.

*Посочените цени на смартфоните са взети чрез справка в портала за сравнение на цени Pazaruvaj.com. Единствено за OPPO RENO 10X ZOOM цената е в долари, след справка в Amazon, тъй като устройството не се предлага в България.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини